[aries]
 #57350  od hromek
 před 10 lety
Mám Mi2S právě rok a mám pocit, že je stále čím dál více viditelnější vada na displeji, která z počátku nebyla tak patrná. Jde o to, že je displej ve spodní čtvrtině místy tmavší, což se nejvíce projevuje u obsahu pohybujícího se na bílém pozadí (viz. foto - zkuste si s obrázkem jezdit nahoru a dolů po monitoru, postižená místa tak lépe vyniknou). Vypadá to, jakoby byl displej z druhé strany zaprášený, či co (ano, vnější strana je čistá).

EDIT: Zkusil jsem v Photoshopu upravit histogram obrázku tak, aby nerovnoměrnost podsvícení ještě více vynikla (viz. druhý obrázek). Trochu to teď připomíná turínské plátno :)

Máte s tímto také někdo zkušenost?

Obrázek

Obrázek
 #57374  od Endli
 před 10 lety
Toho jsem si taky všiml,že je displej nějak tmavší v dolní části hned po koupi telefonu a připadalo mi to jako vada displeje, jenomže jsem pak zjistil, že to bude spíše dělat pozadí prostředí systému. Například když otevřu Nastavení, tak je displej vždy tmavší dole a to i po otočení telefonu do jakékoliv polohy. Dokonce to jde vidět i na screenshotu.
Je ale pravda,že když si v pc vytvořím čistě bílý obrázek a zobrazím ho v galerii telefonu,tak nějaký ten tmavší flek vidět je, ale už ne tak výrazný jako v nabídkách MIUI. ;)
Přílohy
Screenshot_2014-05-14-17-05-14[1].jpg
Screenshot_2014-05-14-17-05-14[1].jpg (70.6 KiB) Zobrazeno 3545 x
Screenshot_2014-05-14-17-05-42[1].jpg
Screenshot_2014-05-14-17-05-42[1].jpg (77.35 KiB) Zobrazeno 3545 x
 #57376  od tommy
 před 10 lety
Endli píše:Toho jsem si taky všiml,že je displej nějak tmavší v dolní části hned po koupi telefonu a připadalo mi to jako vada displeje, jenomže jsem pak zjistil, že to bude spíše dělat pozadí prostředí systému. Například když otevřu Nastavení, tak je displej vždy tmavší dole a to i po otočení telefonu do jakékoliv polohy. Dokonce to jde vidět i na screenshotu.
Je ale pravda,že když si v pc vytvořím čistě bílý obrázek a zobrazím ho v galerii telefonu,tak nějaký ten tmavší flek vidět je, ale už ne tak výrazný jako v nabídkách MIUI. ;)
Myslím že ze screenu to doopravdy nepoznáme :))) a je to v každém telefonu tak ztmavené mění se to max. podle druhu témata
 #57387  od tommy
 před 10 lety
Endli píše:Právě že když je to vidět na screenu,tak to tím pádem určité není displejem. ;)
Jojo blbě jsem to formuloval, měl jsem na mysli vadu displeje že nepoznáme ze screenu :)
 #57398  od hromek
 před 10 lety
O tom systémovém ztmavení ve spodní části vím, ale to, co popisuji, je jiný případ. Jde o jakousi nerovnoměrnost podsvícení displeje, která se podle mého časem zhoršuje.
 #57511  od Libro
 před 10 lety
Mam mi2s trictvrte roku a zacinam to taky pozorovat no...uplne stejnej priklad...jen doufam ze se to nebude zhorsovat...

Odesláno z mého MI 2S pomocí Tapatalk
 #57762  od panel
 před 10 lety
Som na to podobne, zatial mam telefon 2 mesiace a je to stale rovnake. Nejak som sa s tym zmieril ale nastastie mam 2r zaruku, takze keby sa to zhorsovalo, poslem to reklamovat.

Sent from my MI 2S using Tapatalk
 #57772  od PicoBello
 před 10 lety
ja som si to všimol tiež na mojej Mi3W, zdá sa, že to je tradičná vada xiaomi. už som si na to zvykol ;-)

Sent from my MI 3W using Tapatalk
 #57776  od muser61
 před 10 lety
Urcite nemyslite to stmavnenie na spodnej casti? Lebo ak ano to je TEMOU!!
 #57779  od hromek
 před 10 lety
Určitě nemyslíme (jak ostatně vyplývá z předchozích příspěvků a hlavně z vložených obrázků u prvního...)

Odesláno z mého MI 2S pomocí Tapatalk
 #57842  od Jahooo
 před 10 lety
To nebude chyba SW, to je displej. Třeba použitá technologie výroby IPS panelu...

Odesláno z Mi2SC
 #58121  od PicoBello
 před 10 lety
je zaujímavé, že keď si preklopíš displej na šírku, tiež to budeš mať dolu, teda z normálneho pohľadu na boku. takže to bude asi nastavením SW, nie fyzickou vadou displeja. ale je to celkom viditeľné.

Sent from my MI 3W using Tapatalk
 #58124  od PicoBello
 před 10 lety
pre mňa nemusíš, myslím, ale možno pre nevercov áno ;-) myslím, že to je vyladením SW, a zdá sa, že to je pomerne bežné pre xiaomi.

Sent from my MI 3W using Tapatalk
 #58200  od Libro
 před 10 lety
Je to urcite fyzickou vadou displaye ;) je to videt jak na MIUI tak na Mokee, takze to ROMkou urco neni:)

Odesláno z mého MI 2S pomocí Tapatalk
 #65289  od Romário
 před 10 lety
U mého druhého MI2S je to podstatně horší než u prvního kusu. Ve spodní části displeje mám znatelně tmavé a hlavně nerovnoměrné podsvícení. Podle mě jasná vada displeje. :-\
 #65291  od Jahooo
 před 10 lety
Spodní část displeje je schválně ztmavená, dělá to launcher. Ovšem pokud nerovnoměrně (ne v gradientu) tak to bude HW chyba no...

Odesláno z Mi2SC
vrána se to líbí
 #91184  od FildaK
 před 9 lety
Našel někdo příčinu či řešení problémů viz. První příspěvek. Mám to samé. Svůj Mi2S jsem koupil na ibuygou a nevím, zda by mi to uznali k reklamaci, tak jestli někdo nemá například s reklamací této vady zkušenosti .

Pokud chcete poděkovat a finančně podpořit naši práci na překladech MIUI do CZ SK jazyka. Děkujeme!

Kdo je online

Ve fóru je celkem 0 uživatelů :: 0 registrovaných, 0 skrytých a 0 hostů (založeno na uživatelích aktivních během posledních 5 minut)
Nejvíce zde současně bylo přítomno 485 uživatelů dne 09 Kvě 2021, 17:10

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 hostů

MIUI KOMUNITA

Czech Slovak United-Kingdom Poland Russia Ukraine Italy Germany Spain Indonesia India Switzerland Bulgaria Brazil Portugal Slovenia France Greece China Turkey Hungary Israel Australia Thailand Bangladesh Saudi-Arabia Croatia Norway

O nás

MIUI CZECH & SLOVAK je oficiální fanpage MI.com pro Českou a Slovenskou republiku. Staráme se o překlady MIUI ROM do CZ a SK nejen pro všechny Xiaomi zařízení. Kontakt contact(at)miuios.cz

Naše překlady jsou chráněné licencí Creative Commons 3.0

cc by nc nd

Uvedená práce (dílo) podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česko

pecat