[land]
 #353629  od Martin643
 před 6 lety
Zdravim. Nedopatral som sa problemu, ktory mam ja tak zakladam nove vlakno. Moj redmi 3s ma aspon podla informacii ktore pise Global stable rom 7,5 (7.5.8.0 MALMIDE). Problém však je, že tam neni vobec Slovenčina iba Čeština. Vseobecne tam nie je tolko jazykov ako by mala global verzia mat. Co je ale najhorsie, nefunguje mi aktualizacia. Dokonca ani ta ktoru ponuka sam telefon. Cize nejde tam ani stable global ani developer origos, nie to este CZ/SK cez root. Ked dam aktualizovat, tak stiahne potom sa restartne nasleduje niekolko minutovy proces nacitavania, telefon sa zapne a nic sa nestane, apk aktualizacia pise, ze aktualizacia zlyhala. Nefunguje ani ked si ju stiahnem a dam update cez zip. Poradte prosim ak ma niekto realnu skusenost. Nemam chut na rady typu pokus - omyl. Vdaka.
 #353667  od VMach3
 před 6 lety
Jestliže ti nefunguje z nějakého důvodu standartní způsobu aktualizace, jakákoliv rada může být také nefunkční.
Několik možností co dělat se nabízí ale když nestojíš o pokus - omyl, tak raději žádnou neuvedu.
 #353673  od Martin643
 před 6 lety
Mam totiz podozrenie ci sa nejedna o fake rom tym padom som asi skoncil. Isiel som najskor cestou nahratia SK rom a teda odomkol som si bootloader, ale tam som asi aj skoncil, lebo som podla dalsich krokov nemohol pokracovat, jednak koli tomu, ze mi nechce rozpoznat v spravcovi zariadeni ako android phone a takisto nemam v nastaveniach jednu polozku ktora musi byt zaskrknuta preto som potreboval prejst na miui 8 (uz som to na jednom redmi spravil z cinskej 8cky na SK miui9). Potom som teda skusal cez aktualizaciu stiahnut aj cez zip. Tak uz mi pomaly dochadzaju sily. Tak skus dat podla teba najpravdepodobnejsi typ, alebo najjednoduchsi :smiley: dik.
 #353675  od VMach3
 před 6 lety
Pokud máš odemknutý bootloader (na fake rom by si jej neodemknul), můžeš jednoduše nainstalovat aktuální Global ROM v Pre zobrazenie URL sa musíte prihlásiť.
Nebo nainstaluj Pre zobrazenie URL sa musíte prihlásiť a pak můžeš nainstalovat CZ SK ROM.
 #353677  od Martin643
 před 6 lety
Jasne, ale mam sa pustit do instalacie cez TWRP ked v spravcovi zariadeni neni telefon rozpoznany ako Android Bootloader Interface? Nepomaha ani PC suite ani vymena usb portu ani kablu a v developer option nemam polozku mi unlock status pre overenie ci je telefon skutocne odomknuty (aj ked sms mi prisla). Cez miflash som neskusal, ale asi musia byt splnene tie iste podmienky ako pre TWRP ako som pisal. Ci nie?
 #353678  od VMach3
 před 6 lety
Položka Mi Unlock status je až od MIUI 8.1, proto ji nemáš.
Jestliže máš odemknutý bootloader, komunikace telefonu s PC přes Fastboot je v pořádku.
 #353710  od VMach3
 před 6 lety
Zkusit můžeš, kdyby toolkit nepoznal připojené zařízení, tak budeš muset aktualizovat ovladač.
 #353780  od Martin643
 před 6 lety
Problém je ze som zistil, ze asi pred troma mesiacmi som poziadal o odomknutie bootloadera a nedokoncil som odomknutie podla navodu. Dnes som skusil a skoncil som pri odomkynani na 99% kde mi napisalo, ze ucet sa nezhoduje so zariadenim. No mail a heslo su spravne lebo aj v mobile som sa odhlasil zo xiaomi uctu a znova prihlasil tym istym heslom.
Obrázek
 #353786  od VMach3
 před 6 lety
Takže odemknutý bootloader není, a Mi Unlock požaduje přihlášení telefonu v Mi Unlock status, jenž ale stávající verze MIUI neobsahuje.
Zmiňoval si Mi PC Suite, tak zkus aktualizaci nainstalovat prostřednictvím Mi PC Suite.
- telefon uveď do recovery režimu - silueta telefonu (stiskni obě klávesy hlasitosti při zapínání telefonu) a připoj k PC
- v Mi PC Suite klikni na šipku vedle Update a z nabídky zvol R.Flash
Obrázek
 #353821  od Martin643
 před 6 lety
OK. No v PC Suite mi telefon nechce najst. Chcel som aktualizovat ovladac v spravcovi zariadeni som si klikol lavym tlacidlom mysi a nasiel som si aktualizovat ovladac tak mi napisalo ze ovladac je aktualny. Neviem ako inak rozchodit PC Suite.
 #353822  od VMach3
 před 6 lety
Neřeš že Mi PC Suite nevidí telefon a udělej co jsem psal.
 #353871  od Martin643
 před 6 lety
Ked to spravim tak mi po chvili napise: Reading device information failed.
Jedna vec ale, musim ist do recovery z vypnuteho telefonu? Alebo to je jedno. Problem by mozno mohlo byt aj to, ze ked sa pripojim kablom k PC tak mi vypise USB na nabijeni, ale aj Ladeni pres USB pripojeno. V Developer option mam povolene Ladenie USB a Vyber konfigurace USB mam zvolene MTP. Neviem co sa toho tyka ci je to nastavene ok, ale nie. Lebo ked sa pripojim na PC kablom tak mi vypise USB na nabijanie. Polozka redmi 3s sa v pocitaci ukaze, ale ked ju otvorim, je prazdna, tak si to manualne prehodim na MTP a uz to funguje ako ukladaci priestor, ale pritom v delevoper option je nastavene MTP a inu polozku kde by bolo iba nabijanie som nenasiel. Ako to ze si to neviem zapametat.
 #353873  od VMach3
 před 6 lety
Ladění USB klidně vypni, k ničemu jej nepotřebuješ. Jinak popisované chování při připojení k PC se spuštěným systémem je v pořádku. To tě ale nemusí nyní vůbec zajímat.
Ty máš připojit telefon k PC v recovery režimu, ne v systému.
 #353909  od VMach3
 před 6 lety
Ukaž Správce zařízení s připojeným telefonem v recovery režimu.
 #353913  od VMach3
 před 6 lety
Tak ještě ukaž telefon, tohle není režim recovery
 #353936  od VMach3
 před 6 lety
To je divočina, při recovery telefon nemůže být v diagnostickém režimu přes COM port.
Ukaž mi ještě jak se telefon hlásí při Fastboot režimu.
 #353954  od VMach3
 před 6 lety
To je v pořádku. Tak zkus znovu recovery a dej aktualizovat ovladač ručně z PC, adresář pro hledání ovladače zvol kde máš nainstalovaný Mi PC Suite (Program Files/Xiaomi)
Správný ovladač je Android Phone - Android ADB Interface.
 #353975  od Martin643
 před 6 lety
Fajn, takze rucne mi ovladac nakoniec isiel teraz mam v spravcovi zariadeni nazov Android Phone - Android ADB Interface. V rezime recovery spustam Pc Suite a davam update pomocou R.Flash, po dlhom nacitani (a vlavo hore mi aj napisalo aktualnu verziu rom) mi vyhodilo tuto hlasku.
Přílohy
05.jpg
 #354005  od VMach3
 před 6 lety
Ještě zkus manuální instalaci v Mi PC Suite.
Stáhni Pre zobrazenie URL sa musíte prihlásiť, vlož ji přímo do kožené disku C (vedle složek Windows, Program Files atd.)
V Mi PC Suite postupuj stejně ale při spuštění R.Flash měj stisknutou klávesu Shift, následně zadej cestu s uložené rom na céčku a potvrď instalaci.

Když ani toto nepůjde, poslední možnost bude MiFlash.

Pokud chcete poděkovat a finančně podpořit naši práci na překladech MIUI do CZ SK jazyka. Děkujeme!

Kdo je online

Ve fóru je celkem 0 uživatelů :: 0 registrovaných, 0 skrytých a 0 hostů (založeno na uživatelích aktivních během posledních 5 minut)
Nejvíce zde současně bylo přítomno 485 uživatelů dne 09 Kvě 2021, 17:10

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 hostů

MIUI KOMUNITA

Czech Slovak United-Kingdom Poland Russia Ukraine Italy Germany Spain Indonesia India Switzerland Bulgaria Brazil Portugal Slovenia France Greece China Turkey Hungary Israel Australia Thailand Bangladesh Saudi-Arabia Croatia Norway

O nás

MIUI CZECH & SLOVAK je oficiální fanpage MI.com pro Českou a Slovenskou republiku. Staráme se o překlady MIUI ROM do CZ a SK nejen pro všechny Xiaomi zařízení. Kontakt contact(at)miuios.cz

Naše překlady jsou chráněné licencí Creative Commons 3.0

cc by nc nd

Uvedená práce (dílo) podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česko

pecat