[cepheus, grus]
 #451027  od ZaFr
 před 5 lety
Vždyť si přečti příspěvky výše a budeš vědět. Někomu ano, někomu ne. Oficiálně by to fungovat mělo, ale není to tak u každého. Spíše si myslím, že komu to funguje je jen výjimka!

Odesláno z mého MI 9 pomocí Tapatalk

#451029  od milanjanko1
 před 5 lety
Zeptám se spíše jinak, je možné si ověřit funkčnost NFC před první platbou? Jestli se třeba dá věřit aplikaci SafetyNet Test...

#451030  od ZaFr
 před 5 lety
Pokud se ti podaří přidat a bankou nechat ověřit kartu v Google Pay, pak máš nejspíše vyhráno. Gpay je totiž zmetek, který nejčastěji ze všech app k placení pomocí NFC pozná problém s telefonem.

#451033  od ZaFr
 před 5 lety
ztomikz píše:Ja aktualizoval, a nyní bez magisk, prostě ten jsem neflashoval a apk magisk odinstaloval na zkoušku a platba bez problemu, okamzitě, placeno dnes tři krát :) Kdyby to takto zůstalo tak luxus, bez rootu a platby bez problemu.
Teď mě napadlo...... jakou apku pro platby telefonem používáš? GPay nebo app vlastní banky??
Mě totiž na zdejší ROM skutečně šly přidat a nechat ověřit bankovní aplikace České spořitelny (George, George klíč) bez Magisku a SQLite emulátoru. Už jsem se radoval, že to skutečně funguje, ale Google Pay mé odhalil a kartu nepřidal z důvodu problémů s telefonem, který je buď odemčeným nebo rootnutý.

#451035  od ztomikz
 před 5 lety
Používám jen google pay, též jsem na to koukal. Už jsem platil xkrat, tento týden a nemám magisk. Nikde žádný problém. Mám normálně zdejší týdenní romku. Též je mi divné že dřív mi to bez magisku nikdy nešlo a teď bez problémů platím i přidávám kartu a bez rootu.

#451037  od karellang
 před 5 lety
Ony to jsou pořád takové tance s bubnem.
Já teď dělal čistou instalaci poslední místní ROM 9.10.17 na Mi9. Magisk instaluju vždy, nejen kvůli Google pay, ale i kvůli jiným aplikacím. Musel jsem magisk použít na schovaní aplikací, abych rozjel Google pay. Karty přidat šly. Ale podle mě jsou karty uložené v rámci Google účtu. Google pay je po schování v magisku a spuštění sám ukáže. Musí se pak jenom znovu aktivovat přes banku. Pokud karty nejsou uložené a nejdou karty přidat, je třeba nahrát nějakou ROM , ve které přidat šly. Vím, že šly přidat na 9.8.8. Mám v magisku schované i aplikace banky, takže nevím, jestli jdou rozjet bez magisku. Ale s magiskem vše funguje.

#451042  od gogocar
 před 5 lety
Na MI8 s rom 9.10.17 bez Magisku(root) a GPay funguje jak s kartou od VUB tak s Revolut.
 #451043  od Mathysek
 před 5 lety
Na Mi8 mi to také šlape bez jakýchkoliv úprav, ale na Mi9 to nejede
 #451212  od Kde to mám podpísať?
 před 5 lety
Mám telefón Mi9 SE, a chcel by som nastaviť aby ma vždy pýtalo odtlačok prsta pri platení, neviete niekto kde sa to dá nastaviť? Na nete čo som našiel, tak vraj v nastaveniach gpay, ale neviem či som ja taký blbý, ale neviem to tam nikde nájsť, moc toho tam na nastavenie nie je
 #451213  od karellang
 před 5 lety
To nenastavíš. Aby ti Google pay fungovalo, musíš mít telefon nějakým způsobem zabezpečený ( otisk, gesto, obličej) . To je to dvoufazove zabezpečení.

#451267  od Kde to mám podpísať?
 před 5 lety
Pre zobrazenie URL sa musíte prihlásiť píše: Pre zobrazenie URL sa musíte prihlásiť
před 5 lety
To nenastavíš. Aby ti Google pay fungovalo, musíš mít telefon nějakým způsobem zabezpečený ( otisk, gesto, obličej) . To je to dvoufazove zabezpečení.

To mám, ale chcem aj dodatočne. Okrem toho, nefunguje to náhodou tak, že sa dá platiť aj bez odomknutia telefónu, že stačí len mať rozsvietený display?
 #451270  od ZaFr
 před 5 lety
Rozsvíceným displejem zaplatíš do 500,- Kč. Větší částky vyžadují odemčení telefonu.

#451292  od Štefan Fúsek
 před 5 lety
Tak dnes konečne rozbehaný GPay (Mi 9SE - MIUI 11 stable) podľa návodu od @karellang . Akurát nastal jeden problém, 365Bank (mastercard) zobralo v pohode ale SLSP (visa) už nie.. Vie niekto čo s tým? Chyba - Request failed Your transaction cannot be completed.[OR-TAPSH-08]
 #451309  od Kde to mám podpísať?
 před 5 lety
Pre zobrazenie URL sa musíte prihlásiť píše: Pre zobrazenie URL sa musíte prihlásiť
před 5 lety
Rozsvíceným displejem zaplatíš do 500,- Kč. Větší částky vyžadují odemčení telefonu.

Presne, nevieš náhodou nejaký spôsob ako to nastaviť aby ma VŽDY pýtalo odtlačok prsta, alebo aspoň odomknutie? Nepomohlo by keby som nastavil zámok na aplikáciu, ak neexistuje také nastavenie priamo v gpay?
 #451326  od dudilek
 před 5 lety
Platím dosť často, tak mi také nastavenie bezpečnosti vyhovuje.

Keď ale chceš úplnú bezpečnosť, tak si daj do lišty prepínač NFC a maj ho vypnuté. Keď budeš chcieť platiť, budeš musieť mobil odomknúť, stiahnuť lištu a zapnúť NFC, po platbe ho zase vypneš.
 #451372  od Kde to mám podpísať?
 před 5 lety
před 5 lety
Platím dosť často, tak mi také nastavenie bezpečnosti vyhovuje.

Keď ale chceš úplnú bezpečnosť, tak si daj do lišty prepínač NFC a maj ho vypnuté. Keď budeš chcieť platiť, budeš musieť mobil odomknúť, stiahnuť lištu a zapnúť NFC, po platbe ho zase vypneš.
To ma napadlo, ale to predsa nie je riešenie. Rovnako s tým mobilom môže platiť hocikto, jednoducho stiahne lištu na zamknutej obrazovke a zapne NFC. Nechápem prečo je taký problém pre gpay dať do nastavení aj nejakú možnosť ochrany. Kto chce, zapne kto nechce nezapne. U konkurencie (apple pay) je to úplná samozrejmosť. Vážne nedokážem pochopiť prečo tam tá možnosť nie je. To akože som jediný zákazník gpay ktorý by to privítal? Ak to niekomu vyhovuje tak ako to je - tak super, ale prečo nedajú ostatným ľuďom možnosť nastavenia akéhokoľvek zabezpečenia pri platbách
 #451375  od Bodl99
 před 5 lety
Gpay se chová stejně jako každá kartae. Do 500 nechce PIN ani karta ani Gpay. Ovšem jde, takto zaplatit jen párkrát tudíž i při krádeži nehrozí, že by někdo vysál hodně peněz. Nad 500 vyžaduje PIN nebo odemčený telefon. Nevidím proto, žádný problém v bezpečnosti.
 #451376  od gogocar
 před 5 lety
@Kde to mám podpísať?
Tak si vypni zobrazování přepínačů na zamknuté obrazovce.

Jinak stejně jako GPay se chová i bezkontaktní platební karta tak co se divíš . Taky nechce PIN do určité částky.
 #451383  od dudilek
 před 5 lety

Kde to mám podpísať? píše:
To ma napadlo, ale to predsa nie je riešenie. Rovnako s tým mobilom môže platiť hocikto, jednoducho stiahne lištu na zamknutej obrazovke a zapne NFC.
Takže ty sa tu traseš za bezpečnosť a potom z teba vypadne, že sám si tú bezpečnosť znižuješ amatérskym nastavením?

Je ti jasné že v prípade krádeže mobilu to zlodejovi krásne uľahčuješ, stačí mu na zamknutom mobile stiahnuť lištu a hodiť režim lietadlo... Vďaka tomu si v prdeli a o využití služby vyhľadania mobilu či vymazanie dát na diaľku môžeš len snívať....
 #451449  od D4rk.cz
 před 5 lety
Ahoj, v rychlosti jsem procetl vlakno a nejspis mam jiny problem nez se tu resit.
Mam equabank a platby mi funguji. Ale tak jednou tydne se mi stane, ze gpay chce znovu overit kartu, resp se tvari, jak kdybych přidal kartu, ale uz ji neoveril. Kdyz projdu proces overeni a zadam kod z sms, tak mi vse zase nejakou chvili funguje, ale po par dnech se problem opet opakuje.

Nevi nekdo proc to dela a jak to opravit?
Diky
 #451461  od ZaFr
 před 5 lety
Mně karta ČS drží stále a z Gpay se neodhlašuje, takže to asi nebude ověřovací proces banky.

#451462  od Bodl99
 před 5 lety
Já tam mám několik karet od léta a v druhém telefonu přes rok. A žádné nové ověření to po mě nikdy nechtělo, takže to je zvláštní pokud to co pár dnů takto zlobí.
  • 1
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 30

Pokud chcete poděkovat a finančně podpořit naši práci na překladech MIUI do CZ SK jazyka. Děkujeme!