[Nezaradené témy]
 #245460  od Comby
 před 8 lety
MDZ-16-AB

MI 3W tapatalk
 #247473  od Peterson9
 před 8 lety
Ahoj,

přemýšlím nad koupí tohoto TV boxu. Má s ním někdo zkušenost? Bude kompatibilní s ne smart TV?

Díky
Pre zobrazenie URL sa musíte prihlásiť
 #247480  od fitom
 před 8 lety
Ak máš na tej tv hdmi port tak podla mňa áno. Všetok procesing robí smartbox a do tv na výstup posiela už len obraz.

Sent from my Redmi 3 using Tapatalk
Peterson9 se to líbí
 #278739  od tommer
 před 8 lety
Přemýšlím o tomhle TV boxu. Jak jsem pochopil, je třeba sehnat verzi MDZ-16-AB. Na ebay by se sehnat měla, ale jak se mi zdá, je to US verze, takže i US zástrčka napájecího adaptéru. Řešil jste to někdo?
 #279280  od ingbrzy
 před 8 lety
tommer píše:Přemýšlím o tomhle TV boxu. Jak jsem pochopil, je třeba sehnat verzi MDZ-16-AB. Na ebay by se sehnat měla, ale jak se mi zdá, je to US verze, takže i US zástrčka napájecího adaptéru. Řešil jste to někdo?
Mam ho, US pasuje aj do cinskej redukcie takze ziaden problem.. Ak ju uz mas..

~Tapatalk Mi5~
 #281917  od strom
 před 8 lety
Přidám pár zkušeností pro zvědavce jako já, kteří uvažují nad Mi Boxem s Android TV OS a třeba už i klasický Mi Box s MIUI doma mají.
Mám doma Mi Box 3 Pro (MTK), kterej nedávno dostal aktualizaci OS s novým layoutem, kde se akorát nahromadila čínština, což mě konečně přimělo objednat si Mi Box global. A jelikož jsem byl prakticky i teoreticky nepolíben Andriodem pro TV, tak jsem byl zvědav, co to bude umět. A po půl hodině hraní jsem byl velmi zklamán.
Asi většina uvažujících o Mi Boxu pokukuje po tom s Android TV z důvodu vyhnutí se obtížím s Google play na Mi Boxech s MIUI pro Čínu. No Mi Boxem global člověk zas tak nepomůže. Protože obchod s aplikacemi pro Android TV je naprosto zoufalej, nic v něm není kromě pár blbostí. Např. ani Chrome pro Android TV neexistuje. Na výběr je asi ze tří zoufalých prohlížečů. Nakonec používám nějaký s layoutem jak z roku 1997.
Apk, které jsem si nainstaloval na svůj Mi box s MIUI a v pohodě chodí a v obchodě pro Android TV nejsou, sice na Mi Box global naistalovat lze, ale prakticky je nelze ovládat. Třeba DVTV nebo i ten Chrome.. prostě nepoužitelné. Takže nevýhoda č. 1.

Nevýhoda č. 2. Zatím jsem nebyl schopen najít ovladač do telefonu, který by umožňoval ovládat Mi Box global přes mirror screen telefonu v landscape režimu podobě jako to umí Xiaomi ovladač. Nějaké primitivní ovladače samozřejmě existují, ale to už raději používám ten přímo k Mi Boxu. Naopak u svého Mi Boxu s MIUI jsem ovládal pouze telefonem přes Mi Remote a ten ovladač k Mi Boxu jsem vůbec nebral do ruky a vyhovovalo mi to tak.

Nevýhoda č. 3. Alespoň tedy pro mne a asi pro skalní fanoušky Xiaomi. No je to spíš kosmetická vada, ale Mi Box global se tváří, že nemá s Xiaomi nic společného. Např. aplikace Mi Home ho nevidí. V aplikaci Mi WiFi lze u Mi Boxu s MIUI vidět status, zda Mi box přehrává video z disku (kontroloval jsem tak děti z práce, zda nečučí dlouho na pohádky a mohl to vypnout :) ). Toto u Mi Box global nelze. Prostě Mi Box global je zcela mimo ekosystém Xiaomi.

Jinak co se týká systému Android TV samotného, tak je ultra primitivní, až to bolí. První řádek jsou doporučení (třeba videa z Youtube), druhý řádek doporučení od Xiaomi (Netflix), třetí řádek s aplikacemi. Řádky nelze prohazovat a pokud třeba vypnu doporučení aplikací v prvním řádku, tak v něm zůstane obrovský volný prostor s textem uprostřed "žádné doporučení". Hnus.

Abych jen nehanil, Mi Box global má (pro mne) proti všem Mi Boxům s MIUI jednu obrovskou výhodu, díky které jsem se ho okamžitě nezbavil. Podporuje výstup do TV 1080p + 24 Hz. V Mi Boxech s MIUI není na výběr nastavení frekvence výstupu do obrazovky 24 Hz (pouze 50 nebo 60 Hz), což škodí zážitku ze sledování filmů natočených právě s 24 fps. Přehrávání filmu natočeného ve 24 fps na TV o snímkování 50 nebo 60 Hz přináší do obrazu jemné zátrhy, kterých si možná někdo nevšimne, mně ale vadí hodně.
Co se ještě týká přehrávání videí, tak Kodi s procesory Amlogic samozřejmě funguje dobře a Mi Box global není výjimkou. Na druhou stranu, ten jednoduchý File explorer v Mi Boxech s MIUI mi nikdy nevadil a ten jejich video přehrávač byl také kvalitní. Navíc ten přehrávač v Kodi mi nepřijde zrovna TOP, takže stejně používám raději VLC, které jede v pohodě tam, kde Kodi škube obrazem (i v nejlepším možném nastavení).

Sečteno podtrženo... Android TV OS mne velmi zklamal a přijde mi, že Xiaomi nechalo na OS pro Mi Boxy (včetně ovladače) o něco víc práce než Google na Android TV. Hlavně v Mi Boxu s MIUI je Android, ne Android TV, takže běžné apk v něm povětšinou s dopomocí mirror screen ovladače (myš nepoužívám) fungují bezvadně. Chudý obchod Android TV OS je jeho největší nevýhoda a kdybych nezjistil, že Mi Box global umí 24 Hz výstup, tak bych ho okamžitě prodal.

Takže osobně bych asi nejspíš doporučil klasický Mi Box s MIUI. Být či nebýt přihlášen ke svém Google účtu je pouze psychologická záležitost, která není ničemu praktickou překážkou. Tedy je, občas třeba Youtube může chtít ověřit věk u klipu Rihanny [GRINNING FACE WITH SMILING EYES]
Koukat na čínštinu v tom jejich novém Patchwall je sice hnus, ale je v kombinaci s ovladačem pro telefon toho Mi Box s MIUI podle mne nabídne víc a líp se s tím pracuje.
 #301244  od WEBMOON
 před 8 lety
Pořídil jsem Mi 3s Tv Box MDZ-19-AA už se mi do něj podařilo dostat Android TV a odstranit čínské app a víceméně počeštit, ale radši bych tam dostal klasický Android, na Android TV mi nefunguje archiv v app Mazaná.TV :-/, Už to nějakým návodu nebo Romce pátrám asi týden. Nemáte někdo nějakej nápad nebo radu. :-D Předem děkuju.
 #301245  od jenicekk
 před 8 lety
Jaký klasicky android?

Sent from my iPhone using Tapatalk
 #301291  od WEBMOON
 před 8 lety
Android a ne Android TV. Na TV box Scishion V88 a klasickým Androidem 5.0.1, na Mi5 s Androidem 7.0 mi Mazaná.TV funguje, i z archivu mi videa fungují, ale na Mi 3S TV Boxu mi jde živé vysílání nebo když si pustím pořad od začátku tak je to OK, ale když si chci pustit video z archivu, tak mi vyskočí hláška Can't play this video. Hledal jsem na netu a stejnou hlášku jsem našel ve spojení se streemovanými videi na Google+, tam stačilo odinstalovat updaty a rozběhlo se to. Tak jsem i zkusil nainstalovat google+ do mi boxu a ejhle ona nainstalovat nejde. Buď je v Android TV jinak stukrutovaný systém, nebo v něm chybí oproti Androidu nějaké kodeky nebo šifrování.
Proto bych do Tý kabičky rád nacpal Klasickej Android nebo MIUI, aby mi fungovala Mazaná TV, která u nás jede místo klasický TV. :-D
 #343201  od candyman666
 před 7 lety
Moze mi niekto vysvetlit naco je dobre nainstalovat na MI BOX MDZ-16-AB Nougat ?
Pre zobrazenie URL sa musíte prihlásiť
 #351429  od MarkS
 před 7 lety
Chtěl bych se zeptat jestli někdo řešil instalaci prohlížeče Chrome na TV Box? Mě po instalaci v Chrome nefunguje hlasové vyhledávání a co je horší nelze se pohybovat kurzorem po řádcích a spouštět odkazy!!? Má někdo zkušenost?

Pokud chcete poděkovat a finančně podpořit naši práci na překladech MIUI do CZ SK jazyka. Děkujeme!