ak je nejaký problém, vždy odporúčam urobiť čistú inštaláciu bez obnovy..prosto komplet wipe + erase data a nahodiť ROM..mne to vždy vyriešilo problémy s rýchlosťou či stabilitou systému
No spravil som trošku research a zistil som že možnosť nastavenia výkonu tu je, ale je skrytá. Ak má niekto záujem tu je návod ( je v nejakej hatlapatlanine ale funguje ) :Wishmaster píše:Pro méně chápavého. Pokud si koupím výkonnější telefon a v praxi se chová tak, že je při zátěži pomalejší, než ten původní, tak je asi něco špatně. Neřeším, jestli mám v klidu 4 nebo 6 jader abych si tím hřál ego, ale řeším, proč nejsou v provozu v době, kdy je prokazatelně potřebuju. Kdyby jsis koupil sportovní auto, ale řídící jednotka by ti na závodním okruhu neumožnila zařadit víc jak stupeň 4 ze 6, asi by jsi také nebyl spokojený.Pre zobrazenie URL sa musíte prihlásiť píše: Pre zobrazenie URL sa musíte prihlásiťpřed 7 letyA co Vam na tom telefone nefunguje ??? Uz mam po krk tych debilizmov, ako niekomu idu dve jadra, inemu styri, po zapnuti, pri vypnuti, pri scrollovani....a vyvojove oddelenia, majuce kvanta ludi, na to nevedia prist, resp. ani tomu vobec nerozumeju. Tak si dam novy , super vykonny kernel, co si urobil nejaky chlapec z Vietnamu vo svojom volnom case, k tomu super vykonne MIUI 8 a som nesmierne stastny, ako uzasne ten moj mobil funguje. Furt zapnute styri, resp. osem jadier, no parada.
Len menit kernely, to je cesta do pekla.
Některé reakce zde jsou unáhlené a zbytečně panikaří, to souhlasím, ale pomohly mně dojít na model, na jakém celá záležitost funguje a problém vyřešit.
Vývojové oddělení má kvanta lidí, kteří na tom pracují. To může být třeba zrovna příčina problému. V praxi to občas vypadá tak, že jeden neví co dělá druhý, každému to samostatně krásně funguje, ale když se to pak spojí, vznikne neočekávané chování, které už neodchytí a nakonec se na to i zapomene. To není žádná neobvyklá situace z prostředí, kde se řeší spousty problémů, nahání termíny apod.
Požádal bych pro příště o omezení podobných výjevů, když očividně neví o čem je řeč.
Pro všechny ostatní vysvětlení problému. Do celé záležitosti zasahují 2 modely chování:
- Většina uživatelů nejvíc křičí na výdrž baterie. V klidu jsou jádra vypnutá, to je OK. Akorát není jejich zapínaní dostatečně svižné, což opět může souviset se snahou co nejvíc prodloužit výdrž baterie, aby se nezapínala při každém impulsu.
- Do toho ale nastupuje druhý model, který omezuje zahřívání. Jakmile se začne zvyšovat teplota, zabrání se tomu opět poněkud nešťastně vypnutím jader. To celé je nastavené opět dost agresivně a už malý nárust teploty tohle spouští. Rok zpátky bylo poměrně dost reakcí na velké zahřívání telefonu. Mně se jej povedlo dostat sotva do vlažného stavu. Opět je patrná (přehnaná) snaha vyhovět uživatelům.
Oboje řeší vypnutí Řízení jader. Za mě bych byl jednoznačně pro, aby tato položka byla normálně v nastavení, třeba jako Výkonný režim, co byl dřív.
Xiaomi mám velice rád, MIUI je perfektní systém pro lidi, co si dokážou vyhrát se spoustou nastavení. Nikdy jsem neviděl lepší telefon, než MI2S. Ale ještě minulý týden jsem silně uvažoval, že nová MI4S půjde pryč a já se budu poohlížet po jiné značce. Aktuálně už funguje tak, jak má a já se opět těším z parádního přístroje.
[/IMG]
Odoslané z Mi-4c pomocou Tapatalku