Redmi 4A [rolex] / Redmi 4 [prada] / Redmi 4 Prime [markw] / Redmi 4X [santoni]
 #331612  od Cuckin
 před 7 lety
Dobrý den. Mám problém s vysokou spotřebou dat u tel. Xiaomi Redmi 4X . Koukal jsem se na spotřebu dat u svého operátora a jsem zjistil, že mi za 4 dny ubylo asi 500 MB. Byl jsem na internetu, jen klasické čtení zhruba půl hoďky. Po zkoušce mi za 2 minuty ubylo 12 MB. Díval jsem se, jestli to nemají na svědomí aplikace na pozadí, ale objem dat se mi navýšil jen u prohlížečů, když zpustím nějakou hru, je spotřeba dat normální. Zkoušel jsem Chrome a Seznam a pořád stejně. Díval jsem se na historii stahování a ještě před deseti dny bylo vše v pohodě, 10-20 MB za den. Udělal jsem tovární nastavení, bez obnovy dat, pak znova ručně stáhnul prohlížeč, ale vše je stejný, za minutu mi ubyde kolem 5MB.
Může mi někdo poradit ? Díky. Cuckin.
 #331622  od titomi
 před 7 lety
A upload sa Ti nepočíta? Napr. synchro do mi cloud?
 #332579  od Lama tlama
 před 7 lety
Řeším stejný problém - naprosto šílenou spotřebu dat. Myslím, že 1,5 giga je dost, tedy na moje potřeby a vždycky mi to i bohatě stačilo. Najednou během 3 dnů 1,2 giga pryč a to jsem byla 80% času na wifi. Znovu jsem projela telefon a i když první, co bylo, když jsem telefon zapnula, že jsem zakázala data na pozadí, tak stejně data na pozadí vesele proudily - a to i ve chvíli, kdy jsem byla na wifi, tak telefon využíval data. Zakázala jsem to tedy znovu, prolezla všechno a indivindy nastavila, stejně ve chvíli, kdy zapnu data, tak sosají i appky, které to mají zakázané.

Prohlížeč to samé - neskutečně žere, na to kolik na něm strávím času. Jako 8-9 mega za 1 minutu? A to ještě většinu času čekám, až se stránka načte. Hlavně, že týpek na lince operátora tvrdil, že když mám LTE, tak to prostě víc žrát bude, ale že net je rychlejší - no není. Navíc přítel se Sony xperii podobné problémy nehlásí, a to paří na mobilu hry. Já si jen chci vyhledat, když něco rychle potřebuju a být na whatssap. Teď musím data vypínat a zapínat růčo a dost mě to krká:(
 #332685  od Cuckin
 před 7 lety
No, nechci být paranoidní, ani nevím, jestli je to technicky možné, ale myslím, že je chyba na straně operátora. Zkusil jsem přendat SIM kartu do jiného telefonu i s jiným oper. systémem Windows Phone a výsledek byl stejný, 8 MB za 2 minuty. Mám zaměstnanecký tarif od Vodafonu . Musím teď používat prohlížeč Opera mini, tam mi klesne spotřeba dat na přijatelnou úroveň. Poptal jsem se v práci a jeden kolega má taky po 7 dnech SMS o skoro vyčerpaném limitu dat, naopak kolegyně má internet zapnutý skoro celý den a spotřeba za 10 dní 250 MB. Když zavolám operátorovi, tak se určitě dozvím, že je vše v pohodě, hlavně, když dokupujete data.
 #332937  od BlackHawk
 před 7 lety
Toto jsem spozoroval taky, takže sem v nastavení spotřeby dat v pravidlech zakázal přístup na net 2G/3G nainstalovaným i systémovým aplikacím a mají povoleno pouze Wi-Fi, a to samé platí ve výchozím nastavení pro nové aplikace. Data mám povoleny jen v messengeru a poště, případně ještě prohlížeč a dle potřeby se dají v pravidlech povolit nebo zakázat ostatním aplikacím.
A zatím to tak funguje... :wink:
 #333007  od slovacik
 před 7 lety
Ahojte chcem sa opytat, mal len kredit od operatora, ktory si obnovujem podla potreby a pripojeny na mesenger, facebook, a ine apky som len na wifi.
Mobilne data mam vypnute. Mobilne data - nastavit limit dat-povolit data na pozadi vypnem povolenie a ked sa tam vratim je zas zapnute, vypnem vratim sa a je to zapnute. Ma to byt alebo nema byt zapnute? ake nema preco to nedokazem vypnut?
V optimalizacii-spotreba dat-mam za den pouzite 13,04KB . Ak pojdem dalej do pravidla-stiahnute apky mam zaskrtnute vsetko len wi fi aj systemove apky mam vsetko na 2G/3G vypnute vsetko.
Ked pojdem do statistyk tak systemove apky mi za den spotrebuju 5,6KB. Spotrebuju to Google Services Framework a System Android.
Ta spotreba dat je spotreba cez wi fi alebo mi to stahuje z kreditu?
Dakujem
 #333089  od slovacik
 před 7 lety
Renča píše:Spotřeba dat znamená mobilni data, ne wifi.

A preco mi taha data ked ich nemam zapnute?
 #333170  od BlackHawk
 před 7 lety
A co ještě zkusit vypnout povolení dat na pozadí?
 #333228  od slovacik
 před 7 lety
BlackHawk píše:A co ještě zkusit vypnout povolení dat na pozadí?
Vyzsie som pisal co vsetko mam vypnute. Je to nieco ine ako som pisal? Ak ano poprosim blizsie kde sa to vypina. Dakujem
 #333621  od BlackHawk
 před 7 lety
@slovacik omlouvám se, to o tom vypnutí "zakání" dat na pozadí jsem přehlídl...takže v této chvíli už mě nic jiného nenapadá.
Ale dle mého soudu, pokud jsou data vypnutá tak by to žádná data ubírat nemělo a jestli ano, tak tady něco nebude zcela v pořádku.... :thinking:
 #333671  od slovacik
 před 7 lety
No teraz som vymazal pristupovy bod na internet tak som zvedavy ci nieco bude tahat.

Pokud chcete poděkovat a finančně podpořit naši práci na překladech MIUI do CZ SK jazyka. Děkujeme!