Redmi 4A [rolex] / Redmi 4 [prada] / Redmi 4 Prime [markw] / Redmi 4X [santoni]
 #413380  od arexam
 před 6 lety
Poslední dobou se mi stává, že když vytáhnu telefon v zimě z kapsy, rozsvítím displej, tak se telefon sám vypne (redmi 4x MIUI global 10.1). Na omak je studený a dokud ho nezahřeji, tak buď se nezapne vůbec, nebo se po naťukání PINu zase vypne. Baterka ukazuje třeba 60 %, takže vybitý není, ani si to nemyslí.
V místnosti vše funguje bez problémů.
Setkal se někdo se stejným problémem? Máte na to nějakou radu (kromě nechodit do zimy, protože to teď jaksi nejde :smiley: )
Děkuji :wink:
 #413650  od Axident
 před 6 lety
Ano, taky nam to dela, me, manzelce i detem, a staci mu maly mraz, klidne tesne pod nulou. Vypne se a baterka je pak mimo a hazi nesmyslna procenta, kolikrat pak trva treba i den, nez se srovna... Asi v Cine nemaj zimu nebo co :) "Ozkouseno" na Redmi 3, 4A a 5A. Ted mam 5 Note a ten to, zda se, tuky, tuk, nedela..
 #413730  od arexam
 před 6 lety
Čína asi zimu nezná :grinning: Zajímavé, že loňskou zimu jsem byl celou dobu bez problémů. Teď jsem to sledoval a v kapse vydrží na mrazu i pár hodin, ale ve chvíli, kdy rozsvítím displej, tak se vypne.
A vyřešili jste to nějak? Koupí nového telefonu? :smiley:
 #414093  od MOJE JMÉNO
 před 6 lety
Tak to slyším prvně. Máme v rodině různé Xiaomi už přes dva roky a zatím se to nikomu nestalo. Já ho mnohokrát otestoval v nekryté kapse na běžkách s GPSkou a věčně lezu v mrazu na mapy. Bývá mnohdy opocený tak, že na něj není vidět a musím ho otírat. Jedině snad že za mrazu mi hůře reaguje čtečka otisků.
 #414115  od Nikovlas
 před 6 lety
Zdravím,
teď jsem se vrátil z Laponska, kde jsem problémy se zimou zažil také (bylo i pod -30). Bohužel se mi povedlo i něco horšího, než uvedené. Ve srubu jsem ohřál mobil (Redmi 4 x myslím), ohřál powerbanku a nabíjel. Nechal jsem to ale propojené přes noc, kdy se nám tam dost ochladilo - patrně dost pod nulu. Ráno byl telefon mrtvý a nereagoval na klasické podržení zapínacího tlačítka. Jsem typický spotřebitel, který umí telefon běžně používat v uživatelském režimu - to je vše - nicméně potřeboval jsem ho nějak zprovoznit, takže jsem dlouhým podržením spouštěcího tlačítka (přes 15 s) dosáhnul toho, že se rozsvítil displej a naskočila klasická spouštěcí obrazovka - nicméně dál se nic nedělo - třeba několik hodin. Dál se mi povedlo podržením všech tlačítek (power a oba volume) vlézt do TWRP, ale dál nevím, co - veškeré restartování vede do nekonečné spouštěcí obrazovky, zálohu žádnou uloženou nemám (ani jsem nevěděl, že to jde). Taky jsem se i nějakým způsobem dostal do FASTBOOT, ale ta úvodní obrazovka se zajícem taky nikam nevedla a restartování přes TWRP vedlo opět do té snandardní.
Takže mám laickou představu, že by telefon mohl být ok - pouze se nějak poškodila data, ze kterých nabíhá operační systém. Poradíte mi, prosím, jaké kroky bych měl podniknout? Dík.
 #414181  od prasil
 před 6 lety
Tipoval bych zkondenzovanou vlhkost při přechodu ze zimy do tepla a následně oxidaci na desce. Takže bych zkusil reklamaci - uvidíš, co ti řeknou...
 #414452  od arexam
 před 6 lety
Můj původně zmiňovaný problém jsem vyřešil výměnou baterie. Za sebe můžu doporučit. :wink:

Prosím tedy o zamknutí a smazání tématu.
 #414498  od vlazy
 před 6 lety
prasil píše:Takže bych zkusil reklamaci - uvidíš, co ti řeknou...
Předpokládám, že reklamace by asi byla zamítnutá s odůvodněním, že v Pre zobrazenie URL sa musíte prihlásiť je uvedené toto:
Pro optimální výkon baterii vždy udržujte při teplotě 15 °C až 25 °C (59 °F až 77 °F). Extrémní teploty snižují kapacitu a životnost baterie. Přístroj s horkou nebo chladnou baterií může dočasně přestat pracovat.
… …
Neponechávejte zařízení v chladu. Při zahřívání zařízení na provozní teplotu se uvnitř sráží vlhkost, která ho může poškodit.
arexam píše:Můj původně zmiňovaný problém jsem vyřešil výměnou baterie. Za sebe můžu doporučit. :wink:
To by naznačovalo, že do těch mobilů dávají asi nějaké méně kvalitní batérie které dělají problémy při nižších teplotách a pokud jsi tu baterií vyměnil za nějakou kvalitnější tak ta může být schopná bezproblémově pracovat i při nižší teplotě.
arexam píše:Prosím tedy o zamknutí a smazání tématu.
Proč zamykat a mazat když k tomu není žáden rozumný důvod? :frowning2:
 #414534  od Axident
 před 6 lety
Teď mám redmi note 5 a zatím s emi nevypnul, ale taky nejsou žádné pořádné mrazy. U nexiaomi mobilů jsem nic takového neznal, nebo se nepamatuji :)
P.S. Ta citace už. příručky je zajímavá, takže oni přímo doporučují 15+ C, tssss, to je dost....
 #414558  od vlazy
 před 6 lety
S něčím takovým se setkávám poprvé, že by u mobilu byla přímo doporučovaná teplota v takovém nebo podobným rozmezí. Za extrémní teploty které by možná mohly mít nějaký vliv na baterií bych spíše považoval mnohem nižší než 15°C a trochu vyšší než 25°C. Podle toho bychom ten mobil možná ani neměli nějak intenzivněji používat, protože při tom se zahřívá možná i na více jak těch stanovených 25°C. Z toho vyplývá, že Číňané ve snaze ušetřit kde a jak se dá do těch mobilů dávají asi nějaké mizernější batérie schopné bezproblémově pracovat většinou v určitém rozmezí teplot. Nebýt této diskuze tak by mne ani nenapadlo, že by ten mobil mohl mít nějaké takové rozmezí teplot pro optimální výkon baterie.

Pokud chcete poděkovat a finančně podpořit naši práci na překladech MIUI do CZ SK jazyka. Děkujeme!