Zdrar, teoreticky by mělo TS stačit jen číslo objednávky, vše ostatní už mají k dispozici. Ale když to vyžadují, mělo by též stačit údaje opsat z krabičky (IMEI, SN), pokud tedy krabička a telefon k sobě patří :].
Ohledně dalšího postupu, pravděpodobně budou chtít telefon zaslat do Německa, což není problém, například před PPL to je cenově cca 200Kč a přeprava je blesková. Tam stejně zjistí, že to neopraví a pošlou to do Číny.
Že TS nabízí i tzv. refubrished telefony vím z osobní zkušenosti, nabídli mi to jako jedno z řešení při mé reklamaci MI11Ultra. Takže je i klidně možné, že je to podobný případ, jen jej holt prodali jako nový, což není zrovna OK.
Doporučuji ohlídat na základě osobních zkušeností s TS dvě věci:
- že bude při zaslání v krabičce ÚPLNE vše, co při prodeji bylo. Protože i ten nevábný průhledný kryt si následně cení třeba na 40 euro..
- a že poud budou vracet peníze, jsi ten, kdo telefon kupoval, nebo máš naprostou jistotu, že kupující Ti penize přepošle. Protože Číňan nerespektuje jakoukoliv dohodu a prostě vyřeší reklamaci tak, jak uzná on za nejlepší, i když jste se opakovaně dohodli na zcela jiném řešení. Na tohle jsem doplatil já, telefon jsem měl z druhé ruky a i když byl prakticky nový, ve výsledku jsem přišel jak o peníze, tak telefon.
No, hodně štěstí ..