[cepheus, grus]
 #489075  od jimmy7CZ
 před 3 lety
Ahoj, včera jsem si pořídil Mi 9 (6/64) z druhé ruky. V telefonu je TWRP recovery a mám nahranou místní týdenní ROM 20.11.25. Mezi appkama jsem našel aplikaci MagiskManager, chápu správně, že je tedy v telefonu root? Pán mě na to neupozornil, nevidím v tom tedy nic špatného, ale s rootem nemám zkušenosti a nejspíš ho asi nevyužiju, možná bych si s ním způsobil víc škody než užitku. Před 4 lety jsem měl Mi 4 a tam jsem si každý týden flashoval místní rom, takže nějaké zkušenosti mám. Poradil by mi tady prosím někdo, jak se tedy rootu zbavím a jak udělám kompletní factory reset (co všechno zaškrtnout v twrp), abych měl naprosto čistý a bezpečný telefon pro placení mobilem a provoz internetového bankovnictví?
Díky :wink:
 #489076  od jonah
 před 3 lety
Pokud chceš jen odstranit ROOT, je přímo v Magisk Manageru volba "Odinstalovat Magisk", BL zůstane unlock. Pro uzamčení BL, které jediné uspokojí tvé požadavky na bezpečnost musíš nahrát stock ROM. Návod zde najdeš.
Nebo máš ROM i návod zde: Pre zobrazenie URL sa musíte prihlásiť
 #489078  od jimmy7CZ
 před 3 lety
Myslíš nahrát stock global rom? Ty reklamy a bloatware mě zase úplně nelákají.. Co kdybych tedy udělal unroot, nechal BL odemčen a používal místní týdenní ROM (popř. downgrade na místní stable)? To by mohlo být v pohodě, ne?
 #489079  od karellang
 před 3 lety
Pokud chceš používat místní ROM bez rootu, odinstaluj magisk a pak v twrp dej vymazat a tam zaškrtni cache, dalvik , data, a interní úložiště. Nezaškrtávat systém!! A bacha, Mi9 má šifrované úložiště, takže při vstupu do twrp musíš zadat heslo. Heslo tam dal bývalý majitel, takže ti ho musí říct. Je to heslo na odemčení telefonu, ne PIN. Místo hesla jde použít i gesto.. Banka a google play s místní ROM fungují normálně, nemusíte se bát. Klidně nech poslední týdenní, nebo dej stable. Co jsou tu teď ohlasy na poslední týdenní, tak prý žere více baterku, takže bych doporučil buď tu stable, nebo týdenní z minulého týdne.

Odesláno z mého MI 9 pomocí Tapatalk



Pokud chcete poděkovat a finančně podpořit naši práci na překladech MIUI do CZ SK jazyka. Děkujeme!

Kdo je online

Ve fóru jsou celkem 2 uživatelé :: 0 registrovaných, 0 skrytých a 2 hosté (založeno na uživatelích aktivních během posledních 5 minut)
Nejvíce zde současně bylo přítomno 485 uživatelů dne 09 Kvě 2021, 17:10

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 hosti

MIUI KOMUNITA

Czech Slovak United-Kingdom Poland Russia Ukraine Italy Germany Spain Indonesia India Switzerland Bulgaria Brazil Portugal Slovenia France Greece China Turkey Hungary Israel Australia Thailand Bangladesh Saudi-Arabia Croatia Norway

O nás

MIUI CZECH & SLOVAK je oficiální fanpage MI.com pro Českou a Slovenskou republiku. Staráme se o překlady MIUI ROM do CZ a SK nejen pro všechny Xiaomi zařízení. Kontakt contact(at)miuios.cz

Naše překlady jsou chráněné licencí Creative Commons 3.0

cc by nc nd

Uvedená práce (dílo) podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česko

pecat