[lavender, violet]
 #447332  od tukanjack
 před 4 lety
Zdravím vás,

asi po 2 hodinách zoufalého zkoušení všech možností, které mě napadly se musím obrátit na Vás.

Snažím se na Redmi Note 7 nainstalovat TWRP recovery. Vše dělám pomocí kroků, které jsou všude na netu - přes adb příkazem "fastboot flash recovery [nazev.img]".
To se provede v pořádku, ale za boha se pak nemůžu dostat do TWRP. Při držení POWER + Volume Up se mi vždy spustí fastboot mode, který by se měl spouštět přes POWER + Volume Down. Samozřejmě jsem zkoušel plno možností, Volume Up držet déle nebo naopak co nejkratší domu, držet Volume Up + Volume Down, ale vždy se mi načte fastboot.
Použít commandy "fastboot boot recovery" se mi podařilo pouze jednou aniž by mi to vypsalo nějaký error, ale mobil se zasekl na Redmi logu a dál se nenačetl.

Fakt už nevím jak pokračovat, mám nainstalovanou nejnovější offiko MIUI ROM a TWRP jsem zkoušel více (ofiko i neofiko). Nesetkal se s tím někdo nebo nemá někdo nějaký nápad? Napadlo mě ještě stáhnou nějakou starší ROM, tentokár třeba EU, ale nemyslím si, že by to mělo vliv.

Všem díky za pomoc :)
 #447339  od Sonic1SVK
 před 4 lety
Co tak pozriet sem Pre zobrazenie URL sa musíte prihlásiť
 #447341  od tukanjack
 před 4 lety
Díky, ale tohle jsem taky odzkoušel (+ kdybys nevěřil a myslel, že tu píše nějaká lama, mám to pro tebe natočené).
V CMD je taky vše ok. Jak je napsáno v postupu - po flashi TWRP vypojím USB, stisknu POWER + Volume Up, po rebootu a první vibraci pustím jen POWER a opět se mi spustí Fastboot.
STOCK ROM mám 10.3.10.0 Global.
 #447381  od Gepa
 před 4 lety
Mně se to podařilo podle návodu, který je tady na miuios. Ale je nezbytné dodržet postup pro Android 9!!! - Tj. ve ve fastbootu včas odpojit kabel a telefon nevypnout. Taky jsem to dělal několikrát, než jsem vystihl vhodný okamžik. Chce rychlé ruce.
P.S. TWRP oficiálně pro RN7 není, jako recovery bych namnísto TWRP doporučil OrangeFox. Na neoficiálním TWRP mi např. nešly naisntalovat některé ROM. OrangeFox funguje výborně.
 #447383  od tukanjack
 před 4 lety
Po nahrání jiné (starší) STOCK ROM už nemám problém dostat se do TWRP, ale jak píšeš, hodně ROM nejde nainstalovat. Díky za tip, během dneška odzkouším a dám vědět :)
 #447396  od Gepa
 před 4 lety
Pokud nejde hodně ROM nainstalovat, tak je téměř určitě problém v recovery. A pak by pomohlo přejít na OrangeFox.
 #447399  od HonzaSk
 před 4 lety
takovy postup jsem si napsal do sveho "blbniku" .. snad to pomuze:

* před samotnou instalací twrp je dulezite si nahrat na sdkartu Orange TWRP Project + aktualni Magisk, ktery po twrp instalaci hned instalujeme

* nepoustet twrp instalacni .bat
* ve fastboot: pres cmd spustit "fastboot flash recovery twrp.img"
* po uspesnem nakopirovani ihned odpojit kabel
* pak vstup do zakladniho twrp pres volume up + power button (muze se zmacknout hned i kdyz sviti na displeji fastboot)
* az telefon zavibruje pustit tlacitko power (stale drzime volume up - to pustime az kdyz se objevi twrp)
* v twrp nainstalujeme Orange project
* po instalaci si Orange sam nabootuje do twrp, zde instalujeme Magisk
* dame wipe cache + dalvik
* v advanced nastaveni orange twrp je volba "clear password" .. tu je dobre dat z duvodu vymazani hesla pro zasifrovany system
* pak uz boot do systemu..

Pokud chcete poděkovat a finančně podpořit naši práci na překladech MIUI do CZ SK jazyka. Děkujeme!

Kdo je online

Ve fóru je celkem 0 uživatelů :: 0 registrovaných, 0 skrytých a 0 hostů (založeno na uživatelích aktivních během posledních 5 minut)
Nejvíce zde současně bylo přítomno 485 uživatelů dne 09 Kvě 2021, 17:10

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 hostů

MIUI KOMUNITA

Czech Slovak United-Kingdom Poland Russia Ukraine Italy Germany Spain Indonesia India Switzerland Bulgaria Brazil Portugal Slovenia France Greece China Turkey Hungary Israel Australia Thailand Bangladesh Saudi-Arabia Croatia Norway

O nás

MIUI CZECH & SLOVAK je oficiální fanpage MI.com pro Českou a Slovenskou republiku. Staráme se o překlady MIUI ROM do CZ a SK nejen pro všechny Xiaomi zařízení. Kontakt contact(at)miuios.cz

Naše překlady jsou chráněné licencí Creative Commons 3.0

cc by nc nd

Uvedená práce (dílo) podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česko

pecat