[mido]
 #359949  od xsarafobie
 před 6 lety
Zdravím všechny!
Hledám už druhý den a na tomto foru snad 2 hodiny... všude najdu jen podobný problém, který nakonec nikdo nedořeší nebo se ukončí "už ok", ale onen tazatel nenapíše, jak se opravilo.
"nejde mi přidat účet, pokaždé mi to vyhodí hlášku: nelze připojit k síti, přitom data a wifi funguje. Nevíte co s tím?" To je častá otázka bez odpovědi. A já mám tu samou:
Po zakoupení se mi připojilo v práci na wifi bez potíží. Xiaomi účet šel jen přes data.
Na této funkční WIFI, kdy můžu chatovat, hrát on-line atd. mi nefungují aktualizace systému. Při pokusu o aktualizace napíše „Nelze připojit k síti“.
Doma na dvou různých WIFI, kdy se dokážu připojit třeba 10ti různými přístroji, jedna píše „připojeno“, ale hledá nějakou IP adresu. U druhé je pouze „připojeno“, ale nefunguje NIC.
Na free WIFI v buse mi to normálně s HOTSPOTem funguje – tedy hry, internet…, opět nelze stáhnout aktualizace systému.
Zřejmě bude něco v nastavení z továrních předvoleb – potřebuji telefon na 99% připojení WIFI! Data mám jen pro případ nouze.
Kam mám sáhnout a přenastavit?
Díky za radu.
 #359985  od loly
 před 6 lety
Treba použiť svoju wifi nie susedovu ;)
Niektoré free wifi blokujú stahovanie vacsich suborov alebo blokuju urcite servery. Chybu nehľadaj v telefóne ale v nastaveniach routeru.
 #359998  od loly
 před 6 lety
Napíš ešte x-príspevkov pod sebou. Najlepšie si ich ešte okomentuj ty vtipálek ;)
Nerobí tento problém nejaká .app - nejaký pseudo antivirus ?
Mám poslednú týždňovú ROM 8.3.15 - wifi bez problémov
Free wifi vlak - OK
Free wifi MHD - OK
Secured wifi práca - OK
Secured wifi doma - OK
 #360005  od xsarafobie
 před 6 lety
Pardon, netuším, jak tu na tomto foru funguje chat - psal jsem to pak na telefonu a nenapadla mne nějaká jiná varianta....
Mám MIUI Global 9.2.1.0 Android 7.0. Od včerejší ho ranního zapnutí nového telefonu jsem se snažil přesunout ze sim kontakty, pak jsem se snažil napojit na wifi v práci, provést aktualizace, napojit na wifi doma... a nic se nedařilo. To je u nového telefonu docela nepříjemné.....
Dnes jsem přijel z práce a WIFI se normálně napojila sama, vše je aktuální, vše bez problému. Proč to nešlo a najednou jde, nechápu, nerozumím...
Napadlo mne jen, že jsem aktualizoval jednu z 6ti aplikací přes data a to nějakou systémovou... možná nějaká oprava? Netuším.
V každém případě děkuji všem ochotným a moc rád budu tento telefon používat bez potíží a nutnosti rad nejen tohoto fóra :laughing:
Neberte to špatně - opravdu jsem rád, že jste byli ochotní pomoct - na foru xiaomi o mne za včerejší den nikdo ani neštěknul.
Přeji hezký večer všem !
 #360012  od Petr-73
 před 6 lety
Tím sis odpověděl na to, proč se to nikde nedořeší a nakonec jen všichni napíšou OK.
Tady na fóru bys zjistil, že s tím maj uživatelé problémy hlavně kolem odemčení bootloaderu, kdy se snaží x krát připojit Miui účet a systém hlásí, že není síť k dispozici a najednou to vyjde, nikdo neví proč.
Mně se tohle pravidelně stává při pokusu o zálohování na Miui cloud. Dvakrát, třikrát, někdy desetkrát nejni a najednou to jede.
Blahopřeji Ti k trpělivosti a zdejšími morousy si nenech zkazit radost z úspěchu

Odesláno z mého Redmi Note 4X pomocí Tapatalk

 #360094  od xsarafobie
 před 6 lety
Chápu, díky :-D
Jen další poznámka - ráno vše funkční, v práci mi neaktualizuje aplikaci na počasí "není spojení", přitom web i hry jdou. Naskočily zase 4 aktualizace systémových aplikací. Které vlastně netuším, protože když tam kliknu, točí se chvilku načítání a napíše "nelze připojit"..

Kolega má novou verzi 9.2.2.0 - já mám 9.2.1.0 - on má vše ok bez potíží, jen není v práci... zkusím se s ním domluvit po jeho návratu na možnostech....
 #360103  od xsarafobie
 před 6 lety
hmmm, tak kolega radil, že mám zkusit tovární nastavení (předpokládal jsem, že tak je už z obchodu...) - restart, načítání... a výsledek :
1) weby, synchronizace s google atd. - vše funguje, staženy kontakty apod.
2) aktualizace MIUI 9.2.1.0 - pokus o MIUI 9.2.2.0 "nelze se připojit k síti"
3) aplikace google (19 aplikací) staženo a instalováno bez problému
4) aktualizace systémových aplikací - "nelze se připojit k síti"

Problém tedy bude možná ve firmware - nepřipojí se jen na aplikace a aktualizace MIUI. K síti je připojeno a stahuje všechna možná data - nestahuje pouze aktualizace k MIUI.....
Názory odborníků?
 #360186  od xsarafobie
 před 6 lety
rezignuju, končím - telefon volá, funguje mi na web, je příjemný na ovládání i psaní, má slušný mikrofon i repro....
Že není možné aktualizovat, jak to tak pročítám, možná bude plusem - novější verze MIUI prý byla kazová, aktuálně mi funguje wifi doma i v buse a v práci také - nepotřebuju aplikace od xiaomi, stačí mi moje instalované z google play....
takže byť nefunguje všechno, jak by mělo, za ty peníze to vypadá i tak dobře....
Třeba se mi to zablokuje za rok a 10 měsíců a já dostanu reklamací nový nebo peníze zpět :-D

Pokud chcete poděkovat a finančně podpořit naši práci na překladech MIUI do CZ SK jazyka. Děkujeme!

Kdo je online

Ve fóru jsou celkem 3 uživatelé :: 0 registrovaných, 0 skrytých a 3 hosté (založeno na uživatelích aktivních během posledních 5 minut)
Nejvíce zde současně bylo přítomno 485 uživatelů dne 09 Kvě 2021, 17:10

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 hosti

MIUI KOMUNITA

Czech Slovak United-Kingdom Poland Russia Ukraine Italy Germany Spain Indonesia India Switzerland Bulgaria Brazil Portugal Slovenia France Greece China Turkey Hungary Israel Australia Thailand Bangladesh Saudi-Arabia Croatia Norway

O nás

MIUI CZECH & SLOVAK je oficiální fanpage MI.com pro Českou a Slovenskou republiku. Staráme se o překlady MIUI ROM do CZ a SK nejen pro všechny Xiaomi zařízení. Kontakt contact(at)miuios.cz

Naše překlady jsou chráněné licencí Creative Commons 3.0

cc by nc nd

Uvedená práce (dílo) podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česko

pecat