[land]
 #255411  od monnis96
 před 7 lety
Zdravím,

mám nově pár dní Xiaomi Redmi 3S Prime s českými frekvencemi LTE (které momentálně nefungují, ale to je na jiné vyprávění :D). Mám ho od českého distributora SWS, a. s. a zajímalo by mě, jak zjistím, jestli mám v mobilu nahranou správnou českou ROM, nebo ne. Aktualizace v mobilu mě odkazují na tento web, takže díky tomu si myslím, že ano, ale dá se to zjistit i jinak? Moc se mi nechce do odblokovávání a přeflashovávání, když mám už vše nastavené a stažené.

Jediné, kvůli čemu o přeinstalování uvažuji, je právě ta chyba s LTE a SIM, bohužel jsem teď pořád na 3G a to není nic moc :/ Akorát nevím, jestli verze 8.0.5 problém řeší (aktualizace mi ji nenabídly, mám 8.0.4). Kdybyste i ohledně tohoto věděli něco více než já, budu vděčná za každou radu.

Je to můj první Xiaomi, takže se ještě moc neorientuju :)
Přílohy
photo_2016-10-09_00-21-27.jpg
photo_2016-10-09_00-21-27.jpg (41.42 KiB) Zobrazeno 2214 x
 #255435  od martini
 před 7 lety
Podle čísla verze tam máš poslední Global stable ROM, která má opravdu problém s LTE, je tady o tom spousta příspěvků, Nejjednodušší cesta je stáhnout minulou stable v. 8.0.3 z Pre zobrazenie URL sa musíte prihlásiť , nahrát do telefonu do složky downloaded_rom a v aktualizacích "vybrat ZIP z úložiště" (ta nabídka je pod 3 tečkama vpravo nahoře). Jakmile se tam vrátí předchozí verze, je dobré v nastavení zakázat automatické stahování aktualizací a počkat, až vyjde něco odladěnějšího.
Pokud tam chceš mít zdejší ROM, je potřeba postupovat podle návodu na fóru Pre zobrazenie URL sa musíte prihlásiť ale s vynecháním kroků 3 -5, ale musíš počítat s tím, že budeš pár dní čekat na odemčení bootloaderu.
monnis96 se to líbí
 #255447  od monnis96
 před 7 lety
A verze 8.0.3 z té stránky, co jsi poslal, jde nainstalovat i bez odemknutí bootloaderu? Přijdu o všechna data? Moc se mi právě nelíbí ta myšlenka, že budu kdoví jak dlouho čekat na novou verzi, která vyřeší problém, a potom znovu stahovat novou ROM. Nebo to potom stačí udělat přes aktualizace?

Když se zeptám jednoduše, je lepší mít ROM staženou odsud?

Ten návod jsem viděla, děkuji a omlouvám se za možná trochu hloupé dotazy, opravdu si v tom nejsem moc jistá :)
 #255457  od martini
 před 7 lety
Ano, jde nainstalovat bez odemčení a o data a nastavení bys přijít neměla, mrkni se do jiných témat, za minulý týden si tím prošla spousta lidí. Jak dlouho budeme čekat na opravenou verzi nikdo neví, s 8.0.3 se dá nějaký čas přežít a pak by měly fungovat aktualizace stejně, jako dosud. Já mám od pondělka o odemčení zažádáno, odkaz na stažení unlockeru jsem sice dostal, ale odemknut mi zatím nejde, takže stejně čekám. Tolik zábavy si člověk s telefonem jiné značky fakt neužije [SMILING FACE WITH SMILING EYES]
monnis96 se to líbí
 #255465  od LiberteCzech
 před 7 lety
monnis96 píše:A verze 8.0.3 z té stránky, co jsi poslal, jde nainstalovat i bez odemknutí bootloaderu? Přijdu o všechna data? Moc se mi právě nelíbí ta myšlenka, že budu kdoví jak dlouho čekat na novou verzi, která vyřeší problém, a potom znovu stahovat novou ROM. Nebo to potom stačí udělat přes aktualizace?

Když se zeptám jednoduše, je lepší mít ROM staženou odsud?

Ten návod jsem viděla, děkuji a omlouvám se za možná trochu hloupé dotazy, opravdu si v tom nejsem moc jistá :)
Mělo by to jít, jen může docházet ke kolizím, proto je lepší vždy zálohovat data. Je to totiž možné, že se systém nespustí správně nebo budou padat důležité aplikace, pak to budeš řešit přes fastboot, ale přijdeš o všechny data..
Ale na 90% by to mělo být bezproblémů...
monnis96 se to líbí
 #255579  od Zuzzana
 před 7 lety
Koupil jsem na Aliexpressu Goldway XAOMI Redmi 3s údajně s B20. Přišel v pátek Je tam systém MIUI 8 GLOBAL 6.8.18beta. Všechno pracuje k mojí spokojenosti, jen asi nefunguje čtečka otisku prstu a vůbec žádné LTE. Ani B1 nebo B3. Mohu nainstalovat 8.0.3 stable nebo musím dodržovat developer verzi 6.9.29 kterou mi nabízí, ale nevím, jestli není horší než ta původní. Takže teď ani nevím zda tam B20 je nebo není a číňanovi to vrátit. Děkuji za poradu
 #255583  od LiberteCzech
 před 7 lety
Zuzzana píše:Koupil jsem na Aliexpressu Goldway XAOMI Redmi 3s údajně s B20. Přišel v pátek Je tam systém MIUI 8 GLOBAL 6.8.18beta. Všechno pracuje k mojí spokojenosti, jen asi nefunguje čtečka otisku prstu a vůbec žádné LTE. Ani B1 nebo B3. Mohu nainstalovat 8.0.3 stable nebo musím dodržovat developer verzi 6.9.29 kterou mi nabízí, ale nevím, jestli není horší než ta původní. Takže teď ani nevím zda tam B20 je nebo není a číňanovi to vrátit. Děkuji za poradu
Podporuje 4G tvoje sim karta? Měl si ho na předchozím mobilu?
Máš namysli přesně tento? Pre zobrazenie URL sa musíte prihlásiť
V nabídce je navíc ještě nějaká Global a u tý sem na vážkách jestli má B20...
 #255590  od Zuzzana
 před 7 lety
Před tímto jsem měl Mi2s. Obrovská spokojenost, ale samo, že tam LTE nebylo. Používám operátora "Voocall" Tak to fakt nevím, zda to jejich karta umí. Jinak využívají síť T-mobilu. Vznesu dotaz, ale někdy trvá odpověď od nich trochu déle. Ale jinak bych mohl developer romku nahradit stabil?

Pre zobrazenie URL sa musíte prihlásiť
Mám tento fon a tam umístěno pod výčtem jazyků B20 je uvedeno. A píšou, že na krabici je Redmi 3s a uvnitř Redmi 3S Pro. Bůh suď.
Ten dodatek dole kde ve výčtu pásem není uvedeno B20 tam v době objednání (26.9.) nebyl.
 #255668  od wally
 před 7 lety
Dle jejich webu Pre zobrazenie URL sa musíte prihlásiť maji LTE v tarifu za priplatek, takze platis si za nej?
 #255670  od LiberteCzech
 před 7 lety
Asi bych sehnal LTE kartu a vyzkoušel, sám nevím jak ověřit jestli je to B20...
V jednom krajském městě mi LTE jelo, v druhém zase jen 3G. Ono totiž v některých částech republiky jsou tuším i ty Čínské LTE frekvence.
 #255684  od Missy
 před 7 lety
české lte, čínské lte .. to jsou výrazy hadr
B20 ověříš například pomocí programu netmonster
u voocallu na 99% nemáš LTE, jako u většiny virtuálů
 #255687  od mervartp
 před 7 lety
Mne prisel min. patek tez z Goldway, odemknul jsem bootloader primo z verze která tam byla (takze nejaka global 6.9.22) , naflashoval TWRP a pak rovnou zdejsi stable 8.0.5. Co se tyce 4G, vse funguje naprosto perfektne vcetne pasem 900Mhz (mam Gomobil SIM aka T-Mobile), takze i v moji vesnici, kde se s druhym Mi4C, který mam, nechytam. Zaroven jsem naprosto sokovan (v dobrem) vydrzi baterie; nyní mam cas zapnuti displeje asi 4h20 a baterie zbyva porad 61% (celkovy cas zapnuti 1d15h) !!! Neskutecne.
 #255705  od Poky14G
 před 7 lety
Zuzzana: na samolepce vzadu na mobilu musí být označení....2016030 jsou Redmi 3S bez B20 a s B20 mají označení 2016031, ikdyz v označení mají trochu haluze.
6.9.29 bych tam nedával, protože pokud by to mělo B20 tak telefon nemusí fungovat....
Sám mám Redmi 3S a když jsem zkoušel Stable 7.5.9.0 tak byl nekompatibilní modem, ale nevím jak to časově vychází s 6.8.18....
Na 90% tam B20 nemáš, ale zkus třeba tu SIM s LTE a uvidíš

Sent from my Redmi 3S EU LTE
 #255706  od Zuzzana
 před 7 lety
Děkuji všem za povzbuzení. Ano na samolepce je 2016031, tak snad to B20 mít bude. Ale musím asi počkat do začátku příštího měsíce, kdy mi snad zaktivují to LTE. Do té doby vydržím na původní romce, pak snad bude i nová a funkční .
Ta výdrž baterie je fakt super. Ještě jednou Díík.
 #255713  od mervartp
 před 7 lety
Jinak tady najdete aktualni pokryti signálem (vcetne 3G/LTE..) u všech operatoru
Pre zobrazenie URL sa musíte prihlásiť
 #255777  od monnis96
 před 7 lety
Tak jsem se zatím vrátila k verzi 8.0.3, všem děkuji za odpovědi a příspěvky. Vše funguje v pořádku.

Nicméně stále nevím, jestli si nechávat ROM, kterou mám, nebo přeinstalovat na zdejší CZ/SK ROM. Mohl by mi někdo vysvětlit, jaké má výhody? Ta, co v mobilu mám, je taky v češtině, ale ráda bych už ze začátku ten mobil dala do takového stavu, abych do něj ideálně už nemusela rýpat a všechno se dělalo "samo" :D Čehož se nejspíš stejně nedočkám. Na zdejší ROM ve verzi 8.0.4 je taky problém s tím LTE a vypadáváním sim?
 #255803  od mervartp
 před 7 lety
Posledni stabilni CZ/SK je 8.0.5 viz screenshot. Oproti global je vse přeloženo + neobsahuje ruzny balast. Behem tri dnu, co to používám funguje vse naprosto bez problemu.
Obrázek

Odesláno z mého Redmi 3S pomocí Tapatalk
monnis96 se to líbí
 #255971  od monnis96
 před 7 lety
Díky moc.

A poslední dotaz :D Aktualizace CZ/SK ROM odsud se instalují samy přes mobil, nebo je musím stáhnout, nahrát do mobilu z PC a ručně nainstalovat?
 #256041  od mervartp
 před 7 lety
Jak se tu nekde pise, OTA aktualizace (tzn. aktualizace "pres mobil") se kvuli pomalemu nahravani na server aktualizuji jen cca 1x za mesic. Chces-li mit kazdy tyden aktualni verzi (developer), musis stahnout do mobilu rucne + pak vybrat ZIP v aktualizaci, prip. pres TWRP.
Kazdopadne stahovat pres PC se nemusi tak ci tak, rovnou odsud stahnes prislusny ZIP s ROM do mobilu.

Odesláno z mého Redmi 3S pomocí Tapatalk
Mahtiel se to líbí

Pokud chcete poděkovat a finančně podpořit naši práci na překladech MIUI do CZ SK jazyka. Děkujeme!

Kdo je online

Ve fóru je celkem 0 uživatelů :: 0 registrovaných, 0 skrytých a 0 hostů (založeno na uživatelích aktivních během posledních 5 minut)
Nejvíce zde současně bylo přítomno 485 uživatelů dne 09 Kvě 2021, 17:10

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 hostů

MIUI KOMUNITA

Czech Slovak United-Kingdom Poland Russia Ukraine Italy Germany Spain Indonesia India Switzerland Bulgaria Brazil Portugal Slovenia France Greece China Turkey Hungary Israel Australia Thailand Bangladesh Saudi-Arabia Croatia Norway

O nás

MIUI CZECH & SLOVAK je oficiální fanpage MI.com pro Českou a Slovenskou republiku. Staráme se o překlady MIUI ROM do CZ a SK nejen pro všechny Xiaomi zařízení. Kontakt contact(at)miuios.cz

Naše překlady jsou chráněné licencí Creative Commons 3.0

cc by nc nd

Uvedená práce (dílo) podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česko

pecat