[libra]
 #185776  od VMach3
 před 8 lety
Zpracování telefonu je příkladné jak lze u unibody konstrukce očekávat. Kryt telefonu drží pevně, zatím nepovrzává na žádném místě, stejné platí o bočních ovládacích tlačítkách, ty drží na svém místě jistě, neviklají se, a jejich stisk je jistý. Jedinou výtku mám k chrastící optice fotoaparátu, ta o sobě dává vědět takřka při jakékoliv činnosti.

Displej je nejpovedenější co jsem u Xiaomi viděl. Barvy jsou krásně živé, jen černá by mohla být ještě černější, v tomto na Meizu MX4 strácí. Hodnoty jasu a to jak minimálního tak i maximálního jsou skvělé. V aktuálním podzimním světle používám automatickou regulaci jasu s nastavením nejvyšší hodnoty na půlce stupnice.

Systém jede naprosto plynule, vše se otevírá okamžitě, na nic nečekám. Nehlídám si počet spuštěných aplikací, ani je neukončuji, čísílko volné RAM neřeším. Ani pád žádné mnou používané aplikace jsem neviděl, dokonce i rolování v Tapatalk je plynulé :-)

Zvuk nemůžu jinak než chválit. A to jak v telefonním sluchátku, kde je zvuk příjemně čistý, nezkreslený, s velkým rozsahem hlasitosti. Tak i hlasitý reproduktor, maximální úroveň hlasitosti je na vysoké (jistě nadprůměrné) úrovni. Pouze jeho umístění na zádech není nejšťastnější, ač je u mřížky reprodukotu výstupek, dochází při položení telefonu na záda k útlumu, nemluvě o položení na měkký povrch, či když je telefon například v silikonovém pouzdře. Výstup do sluchátek je na špičkové úrovni, obavy z nižší kvality proti excelentnímu zvuku MX4 se nepotvrdili, tudíž jsem spokojený.

Fotoaparát nechávám bez hodnocení, nejsem fotograf, fotoaparát v telefonu používám pouze jako dokumentační zařízení a příležitostně na nějakou momentku, nedokážu tedy kvalifikovaně zhodnotit.
Pre zobrazenie URL sa musíte prihlásiť, foceno na výchozí nastavení, pouze přepnuto na 16/9, v automatickém režimu bez HDR, MIUI 7 verze 5.10.22.

Výdrž baterie je u mně standartní jednodení, přesněji ráno telefon nabitý odpojen od nabíječky, večer se vrací na nabíječku ve stavu kdy by rána nedožil. K hovorům telefon moc neslouží, převážně věci spojené s internetem, takže při používání neustále svítí displej. Nepoužívám žádné úsporné prostředky. Čas nabíjení jsem neměřil.

Co se sítí týče, jak jsem již zmiňoval, jsem nespokojený s příjmem 3G signálu, typ na vložení SIM do druhého slotu nezabral, nepozoruji zlepšení. Naopak příjmem WiFi je výtečný, taktéž GPS má bleskový fix, je přesná a neztrácí pozici.

Závěrem několik mých povzdechů. Přesto že nemám moc v oblibě jakékoliv návleky na telefon, u Mi4c díky povrchové úpravě krytu mne přemohla obava že se telefon bude snadno špinit, za to těžko čistit, používám silikonové pouzdro. Já ale nechci schovávat hezký telefon (líbí se 10 z 10 žen*). K povrchové úpravě se váže další povzdech, telefon díky ní budí dojem lacinosti a nudnosti, což je s ohledem na to co v sobě ukrývá velká škoda. Dalším je, jsem rád že telefon umí DT2W, ale když už je tu probuzení poklepem, proč telefon neumí i další užitečná gesta na vypnutém displeji.

Celkově telefon hodnotím kladně a nejspíš nahradí ve službě Meizu MX4, hlavní podíl na tom ovšem má MIUI za kterým stojí zdejší komunita.
Naposledy upravil(a) VMach3 dne 23 Říj 2015, 12:56, celkem upraveno 1 x.
dkalina, jasix, Pepies a 8 ostatní se to líbí
 #185804  od VMach3
 před 8 lety
Bohužel nevím, snažil jsem se to zjistit, ale neúspěšně.
 #185808  od VMach3
 před 8 lety
Zkoušel, o displeji nic, nebo jsem slepý.
Pre zobrazenie URL sa musíte prihlásiť
 #185812  od ingbrzy
 před 8 lety
VMach3 píše:Zkoušel, o displeji nic, nebo jsem slepý.
Pre zobrazenie URL sa musíte prihlásiť
Kód: Pre zobrazenie URL sa musíte prihlásiť
mdss_dsi_sharp_rsp61322_1080p_video
VMach3 se to líbí
 #185813  od VMach3
 před 8 lety
Toho jsem si sice všiml ale nebyl si jistý zda to patří k displeji, díky za potvrzení.
 #186572  od VMach3
 před 8 lety
Nedalo mi to abych nezkusil neoficiální port CyanogenMod 12.1 pro Mi4c.
Pre zobrazenie URL sa musíte prihlásiť
Na to že je to první alfa verze jsme nezaznamenal jediný problém, ovšem mám ho v telefonu zatím necelé 3 hodiny. Rychlost je příkladná jako na MIUI. Palec nahoru za možnost navolení různých akcí pro dlouhý stisk či dvojstisk funkčních kláves, například vypnutí obrazovky, co bych osobně hodně přivítal na MIUI. Dále je tu možnost nahrávání videa ve 4K, já si bohatě vystačím s FHD ale proč to v MIUI není když to čipset podporuje.

ObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázek
midolek se to líbí
 #186616  od Axes
 před 8 lety
Všimol som si, že tam máš iba jeden ukazateľ pre signál. Dual SIM teda ešte nefunguje?
 #186620  od VMach3
 před 8 lety
Nepoužívám dvě SIM
 #186632  od VMach3
 před 8 lety
Do prvního příspěvku jsem doplnil odkaz na galerii fotografií
 #186812  od Kynio
 před 8 lety
Včera mi přišel Mi4c se 3 gb RAM a nadšení je mnohem větší, než z Mi4i. Není to tím, že byly s mi4i na začátku problémy se SW. 3GB RAM a rychlejší procesor je už hodně znát. Zatím jsem s telefonem spokojený. Používám hlavně Mi4ku, protože je prostě stále nejrychlejší spolu s Mi3. Ovládání na okraji LCD je dost návykové.
Jedna věc mě ale celkem mrzí. Vypadá to, že xiaomi zase krouhlo procesor a jede jen na 1,4 GHZ. Různé aplikace včetně CPU-Z to ukazují. Max frekvence je vždy 1,4 GHZ. Něco na tom bude, protože chybí taky možnost přepínání výkonů telefonu. Třeba se to ale v dalších aktualizacích vyladí.
Celkově si myslím, že se Xiaomi povedlo napravit to, co zpackali u Mi4i. Zatím to bude můj hlavní telefon, uvidíme jak dlouho vydržím :) - Note 2 mi vydrželo asi 3 týdny...nyní leží v šuplíku.
 #186829  od dave233
 před 8 lety
Myslím že to ukazuje pretože ten 6 jadrový procesor má 4 jadrá ktoré sú úsporné (na ktorých beží väčšinu času) a ich maximálny takt je +-1.4GHz a 2, ktoré majú inú Cortex architektúru a bežia aj na vyššom maximálnom takte 1.8GHz
 #186835  od jenicekk
 před 8 lety
Me naopak moc nevyhovuje verze s 2gb ram, asi jsem uz ale moc námlsany z Minote pro. Zkusím aktivovat performance mód jestli se takt cpu navýší... A trosku to pomůže systému aby byl více smooth

Sent from my Mi-4c using Tapatalk
 #187069  od honza_81
 před 8 lety
VMach3 píše:Do prvního příspěvku jsem doplnil odkaz na galerii fotografií
Ahoj,
můžu se zeptat kolik je volné RAM po najetí na CM a kolik místa zbývá v úložišti? Já jsem prodal 1S, koupil MEIZU M2 mini, tam už jsem dokonce nahrál českou ROM, ale občas mi nepřijde SMS, u odesílatele se zobrazí jako doručená. Málem jsem ho rozšlapal. Navíc mi chybí gyroskop. Takže hledám něco nového, potřebuju dual SIM, toto se mi zamlouvá asi nejvíc i tím, že určitě bude zase CM. Já už si opravdu asi nedokážu zvyknout na nic jinýho. Jen nevím, jestli by mi stačily 2GB RAM (na CM snad bohatě) a 16GB interní... A hlavně mě štve, že není skladem. Já když něco chci, tak to musí být hned :-D.

Dík.
 #187079  od VMach3
 před 8 lety
Mám verzi 3/32 GB
honza_81 se to líbí
 #187116  od VMach3
 před 8 lety
Na CyanogenMod 12.1 je po startu systemu dostupný 1.7 GB RAM, stejně mi ukazuje i na MIUI.
Velikost uživatelské paměti je 25.5 GB
ObrázekObrázekObrázek
honza_81 se to líbí
 #187224  od Jencl
 před 8 lety
nosil jsem 4 dny telefon v modrym plastovym obalu a obal pustil barvu na bily telo Mi4c.. zkusil jsem gumu z videa, kterym se chlubilo Xiaomi.. akorat misto toho sametovyho povrchu co normalne ma, se to vylesti do hladka. Chci se proto zeptat jestli nekdo nezna nejakej zpusob jak dostat smouhy (neco jak od rifli) dolu aniz bych ponicil telo telefonu?
 #187250  od jenicekk
 před 8 lety
Jako myslel sem napřed kryt dolů to jde i nehtem a pak horkou vodu mýdlo a ručník :)

Odesláno z mého Mi-4c pomocí Tapatalk
 #187278  od VMach3
 před 8 lety
Právě jsem si ověřil že fotoaparát u svého kousku mám od Sony. Což mne potěšilo, mám konfiguraci kterou jsem chtěl. Displej Sharp a foťák Sony.
Obrázek
Pre zobrazenie URL sa musíte prihlásiť
strom se to líbí
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 18

Pokud chcete poděkovat a finančně podpořit naši práci na překladech MIUI do CZ SK jazyka. Děkujeme!

Kdo je online

Ve fóru je celkem 0 uživatelů :: 0 registrovaných, 0 skrytých a 0 hostů (založeno na uživatelích aktivních během posledních 5 minut)
Nejvíce zde současně bylo přítomno 485 uživatelů dne 09 Kvě 2021, 17:10

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 hostů

MIUI KOMUNITA

Czech Slovak United-Kingdom Poland Russia Ukraine Italy Germany Spain Indonesia India Switzerland Bulgaria Brazil Portugal Slovenia France Greece China Turkey Hungary Israel Australia Thailand Bangladesh Saudi-Arabia Croatia Norway

O nás

MIUI CZECH & SLOVAK je oficiální fanpage MI.com pro Českou a Slovenskou republiku. Staráme se o překlady MIUI ROM do CZ a SK nejen pro všechny Xiaomi zařízení. Kontakt contact(at)miuios.cz

Naše překlady jsou chráněné licencí Creative Commons 3.0

cc by nc nd

Uvedená práce (dílo) podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česko

pecat