[vince / whyred]
 #371133  od radek178
 před 6 lety
Ahoj,

existuje nejaka moznost, jak zmenit sytost barev. Mam uz druhej telefon a oba maji neuveritelne vyblity barvy. Fotka z toho vyleze ok, ale barvy na displeji jsou sileny. Nejen u fotek, ale i v aplikacich.

Je mozny to nejak zmenit nebo pohnout sytosti nebo neco podobnyho?

Kontrast a teplotu barev v nastaveni jsem samozrejme menil.

dik.
 #371137  od wangdak
 před 6 lety
Zkus custom ROM. Treba RR. Na MIUI nebo na AOSP EXT mi to prislo take vyblite. Myslim, ze to je problem s brightness v systemu.
 #371138  od radek178
 před 6 lety
Jas je v pohodě. Jsou to úplně posunutý barvy. Používám zkalibrovany monitory a tak si barvy pamatuju. Kate je docela v pohodě. Tohle je ale úplně silene vyblity a ještě posunutý. Custom rom zatím nechci zkoušet. Nemám to odemknuty a bude se používat miui. Ten displej mě zklamal nejvíc. Tak to asi vrátím a počkám na jinej tel. Je to určitě displejem.možná nějaká jiná várka, bude mít jiný displeje.
 #371144  od wangdak
 před 6 lety
Aha, ok. Mne osobne barvy pripadaji ok. A tady je kousek z recenze:

"Na moje poměry skutečně obrovská úhlopříčka necelých šesti palců poskytuje skutečně dost prostoru pro práci i zábavu. Kvalitu zobrazovače musím u Redmi Note 5 hodnotit jako v kategorii nadprůměrnou. Má věrné barvy, které lze případně „poladit“ v nastavení, stejně jako kontrast."

Pre zobrazenie URL sa musíte prihlásiť

Jinak na Kate lze postelovat kontrast pres Kernel Adiutor, zkusim to na RN5.
 #371148  od radek178
 před 6 lety
Mozna ti pripadaji ok, protoze nesrovnavas anebo to neresis.

Recenze je mne jedno. hodnotim to, co mam doma a to jsou dva kusy a oba na houby. Zajimalo by me, kde ladi barvy, protoze se tam ladit nic neda, krom kontrastu a teploty barev, ktera ale nelze vybrat manualne, ale ma prednastaveny hodnoty.

Verne barvy to rozhodne nema. Staci si zapnout fotak a podivat se na barvy focenyho objektu na displeji a v realu. Ten rozdil je do oci bijici a musi ho videt i clovek, co nefoti. Ja fotim se zrcadlovkama, mam zkalibrovany monitory, takze mne autor clanku jednoznacne pripada, jako clovek, co tomu prd rozumi. Ja nerozumim telefonum, ale foceni a barvam.
Ten problem neni v kontrastu. Displej to zobrazuje spatne, z X moznych duvodu.

Kernel adiutor na kate mam, ale po nedavnym upgradu jsem prisel o root a jeste jsem ho nedal zpet.

Tady jen pro zajimavost srovnani. Kate a RN5. Foceno dalsim mobilem, kterej ma barvy do tepla, ale nechal jsem to tak, jak to je. Je to neupraveny. V realu je to proste silenej rozdil.

Treba by to slo nejak upravit v tom servisnim menu nebo co to je. Zkusim hledat.
Obrázek
 #371198  od wangdak
 před 6 lety
Takže teď jsem to ještě pošteloval v Kernel Adiutoru a mám to jak omalovanky. ;-) Za mně super. Stejný nebo lepší než na Kate. Jinak samozřejmě se bavime o telefonu střední třídy. Leží mi tady Samsung S8+ a to je zase jiná liga.
 #371199  od radek178
 před 6 lety
Nesrovnávám to přece se samsungem, ale s o 2 roky starším tel., předchůdcem... Nezobrazuje to správně zelenou ani žlutou. Například tapeta lva přímo v tapetach od miui, je naprosto otřesna, úplně do červena. Můžeš zkusit tu tapetu? Jen si dej vyhledat Lion. Máš ho do cervenooranzova nebo do zluta?
 #371200  od wangdak
 před 6 lety
Já MIUI nemám, takže nemám žádného lva. :-D Na obou Xiaomi telefonech používám custom ROM. Momentálně RR.

Doporučuji ti zkusit následující než budeš vracet telefon. Odemknout bootloader, TWRP, RR ROM, Root, Kernel Adiutor a tam si to pošteluj. Mám Kate i RN5 a ani náhodou bych neřekl, že RN5 má horší barvy.

Obrázek
 #371203  od radek178
 před 6 lety
Když si nechám zobrazit pletu barev, tak je to ok. Má to ale obrovský problém v podání barev v odstínu. Znám svoje fotky a hlavně, stačí zapnout foťák a na displeji je okamžitě vidett, jak jsou barvy posunutý oproti reálu. Pak stačí zapnout Google play, Facebook apod. a okamžitě vidíš, že jsou barvy vyblity. Jak zelená na play, tak modrá na fb.

Odemykat se mně to nechce. Nesvaze se pak nějak xiaomi účet s tel? Takhle, jak jsou ty barvy. To v žádným případě nechci. Kate je úplně v pohodě. Tohle mě překvapilo. A jsou to dva telefony a i ty sám jsi říkal, že ti barvy přišly vyblity. Jsou nejen vyblity, ale i posunutý. Hlavně je to vidět na fotkách.
 #371206  od wangdak
 před 6 lety
Hele v pohodě. :-) Pokud jsi takový fajnšmekr, asi by sis měl pořídit dražší telefon. To nemyslím nějak ve zlým. Ale znovu opakuji - používám jak RN3SE tak RN5G na custom ROM a teď s poštelováním v K.A. rozdíl opravdu nevidím. Ale možná jsem slepej. :-D

Tady je další kus z recenze na AndroidAuthority:

The Redmi Note 5 Pro sports a 5.99-inch Full HD+ IPS display – the 2160 x 1080 resolution translating to a pixel density of 403ppi. The display is bright, and the colors are quite vivid with deep contrasts. The text and images are sharp and the color accuracy is first-rate. The display is a tad reflective, although sunlight legibility is still pretty good.
 #371207  od radek178
 před 6 lety
Nejsem fajnšmekr, ale nemůžu se dívat na cervenyho lva nebo na málo zelený listy nebo trávu. Takhle špatně mne ještě nic nefungovalo, ani tel za 80usd. Ty rozdíly v barvách, jdou na té fotce, co jsem sem dal vidět úplně zřetelně. Zkouším ten Adiutor a zatím jsem s tím moc nepohl. Kde nastavujes RGB?
 #371210  od radek178
 před 6 lety
Jo, ale zkouším to zatím ma Kate. V části grafika, jakyho máš správce na Kate? Jestli jsi ho teda neměnil? Omylem jsem ho změnil a chci to vrátit.
 #371212  od radek178
 před 6 lety
Máš free verzi? Sekci obrazovka tam totiž nemám. Buď je to verzi Adiutoru nebo androidu a na Kate mne to nepůjde..
 #371214  od radek178
 před 6 lety
Androida máš kolikatku? Sekci obrazovka tam nemám. Už jsem to kontroloval asi 10x buď v androidu 6 není nebo se ještě něco v menu musí zapnout nebo to nejde na Kate.
 #371215  od wangdak
 před 6 lety
Android 6?? já mám v Kate RR ROM 8.1.
Nahoď si nějakou aktuálnější ROM, ujisti se, že máš Root a normálně ti to půjde.
 #371217  od magicisland
 před 6 lety
a panove nezamyslali ste sa nad tym ze to proste moze byt vadny kus so zlym displejom? ved ked je v zaruke aky problem? da sa vratit a bud pytat prachy spat alebo skusit vymenit kus za kus resp poziadat o to predajcu.. take veci sa proste stavaju
 #371220  od radek178
 před 6 lety
Zkoušel jsem dva a oba mají takto špatný podání barev těch konkrétních fotek se stejnými motivy.
 #371224  od radek178
 před 6 lety
Pre zobrazenie URL sa musíte prihlásiť píše: Pre zobrazenie URL sa musíte prihlásiť
před 6 lety
Android 6?? já mám v Kate RR ROM 8.1.
Nahoď si nějakou aktuálnější ROM, ujisti se, že máš Root a normálně ti to půjde.
V cem je rozdil nevim. Mam nejaktualnejsi ROM. Mam tam posledni global. Nikde to tam proste nevidim, takze pokud mas RR, tak je to mozna tim.
Obrázek
 #371225  od wangdak
 před 6 lety
To je MIUI ne? Nahraj si tam custom ROM. Resurrection Remix, Nitrogen OS, AOSP Extended....

 #371226  od radek178
 před 6 lety
Jo, MIUI. Jinou ROM tam nechci. Pouzivam spoustu veci od MIUI, takze menit ROM nechci. No, tak tim padem vidim, ze je to v asi v riti.

Ted jsem zkousel v editoru fotek ty fotky lehce upravit a jde to. Jenze nastavovat to na kazdou fotku, je proste kravina. Navic kazda je potreba trosku jinak. Ten displej ma bohuzel posunuty barvy. Zobrazit je umi, takze tam bude asi neco divne v rom. Treba barevnej profil nebo ja nevim, jak funguji mobily.

I mapy v nem vypadaji docela vyblite. Zluta neni zluta, zelena neni zelena a to me taky dost stve. Takze asi mobil vratim. NAsel jsem ted sice jakousi aplikaci, ktera ma umet menit barevny profily, ale musi byt root a to zatim delat nechci, kdyz nevim, jestli si to necham nebo ne.
 #371228  od wangdak
 před 6 lety
No jo no, tak ho vrať a zbytečně se netrap. ;-)

Xiaomi jsou super telefony v poměru cena výkon, ovšem maximum z nich vyždímeš až když do nich napereš custom ROM a začneš si trošku hrát. Mně na MIUI přišly barvy také trošku vyblite. Na custom ROM jsem si to pošteloval a je to v pohodě.

Jinak tady máš ten screenshot z Kate.Obrázek
 #371230  od radek178
 před 6 lety
Ja ti verim, ze to tam mas. O to vubec neslo. Netvrdim, ze je spatnej. Jen me par veci zaskocilo, co jsou horsi, nez na kate, ale to bych nejak prekousnul. Jenze ty barvy, to je otresny. Ted jsem znovu pustil fotak a namiril displej na barevny logo alberta. Na tu zlutou a modrou. Kolem jsou zeleny stromy a ta barva vypada strasne, jak zelene, tak zlute, tak modre uz v displeji na telefonu. Po vyfoceni je v PC fotka OK.

Mame doma asi 7 telefonu. Kazdej ty fotky zobrazi trosku jinak, ale Note 5 je uplnej ulet.

Taky jsem zkusil v google foto ty navrhy uprav. Ukazuje to uplne jiny barvy, nez na jaky to pak zmeni.
Kdybych vedel, ze se s tim da nejak hnout, tak bych to nevracel, ale zatim jsem nic neobjevil. Urcite chci prozatim nechat miui.

Ta RR je na Note 5 v pohode?

Pokud chcete poděkovat a finančně podpořit naši práci na překladech MIUI do CZ SK jazyka. Děkujeme!

Kdo je online

Ve fóru je celkem 0 uživatelů :: 0 registrovaných, 0 skrytých a 0 hostů (založeno na uživatelích aktivních během posledních 5 minut)
Nejvíce zde současně bylo přítomno 485 uživatelů dne 09 Kvě 2021, 17:10

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 hostů

MIUI KOMUNITA

Czech Slovak United-Kingdom Poland Russia Ukraine Italy Germany Spain Indonesia India Switzerland Bulgaria Brazil Portugal Slovenia France Greece China Turkey Hungary Israel Australia Thailand Bangladesh Saudi-Arabia Croatia Norway

O nás

MIUI CZECH & SLOVAK je oficiální fanpage MI.com pro Českou a Slovenskou republiku. Staráme se o překlady MIUI ROM do CZ a SK nejen pro všechny Xiaomi zařízení. Kontakt contact(at)miuios.cz

Naše překlady jsou chráněné licencí Creative Commons 3.0

cc by nc nd

Uvedená práce (dílo) podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česko

pecat